sersky Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam! Mój problem pojawił się dziś po włączeniu kompa. Pochodził sobie troszkę normalnie, aż tu nagle coś się stało z monitorem (LG 17' E700B) i zrobił się jakiś taki jasny. Wszystko co prawda widać ale jak przez mgłę. Próbowałem coś zmienić w ustawieniach monitora ale nic nie dało. Żeby jako tako coś widzieć musiałem Brightness ustawić na 0, a wcześniej było 100. Mam takie pytanie do Szanownych forumowiczów, czy może ktoś spotkał się już kiedyś z takim problemem i co ewentualnie można na to poradzić? Da się to jakoś naprawić, czy też może monitor nadaje się do wymiany? Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxas Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 heh ja mam taki lekko rozmazany obraz od dluzszego czasu na mojej starej 17 :/ tez chcialbym dowiedziec sie jak to usunac ale prawdopodobnie jedynie da sie to usunac poprzez zakup nowego monitora :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Są różne rodzaje "rozmazania". W pierwszym przypadku najprawdopodobniej jest przebicie między siatkami przyspieszającymi. Ewentualnie może to być uszkodzenie elektroniki zasilającej tych właśnie siatek. Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zawsze można spróbować zanieść do jakiegos elektronika, może naprawi za pre groszy. Mój kumpel miał kiedyś stary monitor 15' i był troszke niewyraźny obraz. Poszedł do gościa i było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 j bym najpierw sprawdził czy wszystkie piny we wtyczce są proste może któryś się zagiął złamał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Zacznijmy od poczatku :wink: Jak go odpalasz to obraz jest normalny? Od momentu startu kompa do winlogo? Bo kiedys widzialem samoistnie przestawiajace sie profile kolorow w sterownikach. Niby nic nie bylo robione a tu nagle kontrast padal na ryj na catalistach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sersky Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Dzieje się tak od razu po uruchomieniu. Obraz jest taki wyprany. Wczoraj przez chwilę tak jakby sam się nareperował i obraz wrócił do normy, jednak na krótko. Zaniosę go do jakiegoś elektryka i zobaczę co mi powie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...