Cro Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Mam nagrywarkę NEC i w/w DVD Lite-On. Zawsze używałem Lite-Ona do kopiowania danych, bo był po prostu szybszy, niewiele, ale szybszy od nagrywarki. Ostatnio kiedy uploadowałem coś znajomemu zacząłem psioczyć na jakość Verbatimów, na których było to nagrane, bo przekopiowanie 350MB zajmowało prawie 3 minuty... Wsadziłem tą samą płytkę z której kopiowałem dla znajomego do NECa. O dziwo z NECa kopiuje się w miarę prawidłowo tzn ~30sekund... Ewentualne zakurzenie lasera chyba odpada, bo.. Po przełączeniu na drugi kanał IDE wszystko działa ok. Dlaczego na pierwszym źle działa tylko lite-on? Na wszystkich możliwych kablach w domu działa te same konfiguracje działają tak samo. Ustawienia w biosie dla wszystkich czterech urządzeń pod IDE takie same. Nic już z tego nie rozumiem :< Mam uwalony jeden kanał IDE ale tylko na lite-ona? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 A aktualizowałeś bios ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Bios mam jeden z nowszych, ale raczej to nie to, bo przecież na tym samym biosie działało to na pewno ponad rok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...