thermalfake Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Znajomy ma w domciu chello na modemie kablowym z wolnym RJ45. Zakupił sobie bramkę voip no i teraz ma zonka bo nie wiedział, że taki tandem bez w miare prostego routera się nie uruchomi. Chodzi oto, żeby mu znaleźć jakiś w miarę prosty router (bez modemu adsl i ap'eka), nie będzie rozdzielania netu na inne kompy, jedynie podłączona zostanie owa bramka. Urządzonko będzie wpięte w wolny port w modem i ustawione w trybie bridged jak mniemam. Router musi chodzić stabilnie ze względu na częste rozmowy i być w przystępnej cenie. Może to być także używka z allegro. Polećcie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Ja zakupilem Router Edimaxa W prawdzie wersje z WiFi ale taka byla mi potrzebna Jak narazie nie mam z nim problemow w przeciwienstwie do poprzednich routerow LG i D-Linka W ofercie Edimax ma takze przewodowe routery. Nowki sa mniej wiecej w cenach 100=110zl (w sklepie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Przyłącze się do tematu. Padł mi router di-604 i poszukuje czegoś na jego miejsce. Od nowego routera oczekuje: - szybkiego przełanczania (gry) - stabilnej pracy - dużej możliwości konfiguracji(ewentualnie możliwość wgrania alternatywnego softu[linux]) - 4 porty LAN, 1 port WAN - wifi jest zbedne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 linksys wrt54g lub wrv200 w tym drugim masz vpn i mimo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 wrt54gl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) Pytania są o routery BEZ wifi a odpowiedzi tylko Z wifi. Problemy z czytaniem czy rzeczywiście nie znajdzie się już nic zwykłego ? A może jakieś opinie o EDIMAX BR-6104K i NETGEAR RP614 ? Oba dostępne za mniej niż 100zł. Do D-Linków i SMC jakoś nie mam zaufania ale może się mylę. A może linksys klona czyli TP-LINK R460 ? Edit: I jeszcze za benchmark.pl: "Asus - RX3041. Przejrzysta konfiguracja, stabilna praca, estetyczny wygląd czynią ten router bardzo atrakcyjnym w tym przedziale cenowym" i "RP614EE firmy Netgear. Zaimplementowane zostały w nim wszystkie niezbędne mechanizmy routingu oraz bezpieczeństwa" Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a tak wogole to chello w niektorych opcjach dopuszcza podlaczenie kilku kompow, wiec moze nawet switch byc wystarczajacy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Tak tylko że w wszystkich poza Ultra masz tylko jeden zewnętrzny adres IP więc chcąc mieć władzę nad tym gdzie co idzie i tak musisz dać router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 faktycznie - bezsens, na jednym publicznym itak mozna podlaczyc wp... kompow. wielka mi lacha, ze pozwola podlaczyc 5 na jednym publicznym ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 To jak myślicie co jest lepsze EDIMAX BR-6104K, NETGEAR RP614EE czy ASUS RX3041 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...