Naquim Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Jak wiadomo rozwoj technologii informatycznych idzie w bardzo szybkim tempie. Sprzet kupiony wczoraj po kilku miesiacach (juz nawet po kilku tygodniach) staje sie przestarzaly. Czy jest sens czekac na wyjscie nowych serii procesorow i plyt glownch, meczac sie obecnie na starych sprzetach, ktore ledwo chodza, sa na wykonczeniu lub w najblizszym czasie dojda do tego stanu. Niedlugo maja sie ukazac Hammery AMD, lecz ceny zapewne nie spadna tak szybko. Czy oczekiwanie pozwoli na zakup sprztu ktory o wiele dluzej wytrwa jako "nowy"/"na czasie". Moze lepiej kupic jakiegos AMD z serii XP i czekac az sie wysluzy i wtedy kupic nowy sprzet? Czy technologia zawarta w Obecnej serii AMD i INTELA jest warta zakupu (w chwili obecnej) czy trzeba czekac na wejscie nowych rewolucyjnych technologii? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 ja na tym co mam doczekam do hammera, chyba, ze cos mnie skusi o wymiane czegoś :) Nie potrzebny mi narazie lepszy komp, żyłuje tego i jestem szczęśliwy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 postepuje dokladnie tak jak Quest (bo niedawno wymienialem :lol: ) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 no a ja niedawno kupilem a juz chcialbym wymienic :D i chyba tak zriobie :D kupie sobie wspanialego epoxa, ATHLONKa tego JIUHB 0251 i Gf4ti 4200 VIVO :D I kurde jestem wlasnie ciekaw ile musze miec na to kaski :D bo nie mam nic :D ale i tak wymienie :D no a ja niedawno kupilem a juz chcialbym wymienic :D i chyba tak zriobie :D kupie sobie wspanialego epoxa, ATHLONKa tego JIUHB 0251 i Gf4ti 4200 VIVO :D I kurde jestem wlasnie ciekaw ile musze miec na to kaski :D bo nie mam nic :D ale i tak wymienie :D no a ja niedawno kupilem a juz chcialbym wymienic :D i chyba tak zriobie :D kupie sobie wspanialego epoxa, ATHLONKa tego JIUHB 0251 i Gf4ti 4200 VIVO :D I kurde jestem wlasnie ciekaw ile musze miec na to kaski :D bo nie mam nic :D ale i tak wymienie :D no a ja niedawno kupilem a juz chcialbym wymienic :D i chyba tak zriobie :D kupie sobie wspanialego epoxa, ATHLONKa tego JIUHB 0251 i Gf4ti 4200 VIVO :D I kurde jestem wlasnie ciekaw ile musze miec na to kaski :D bo nie mam nic :D ale i tak wymienie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 upsssssssssss. wielkie sorki :D jakies rypniete bledy sie staly. sorki :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Scibi: Przynajmniej dosadnie Ci wyszlo A tak w ogole to kiedy maja wyjsc Hammerki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 jeszcze dluuuga droga przed nami za nim bedzie hammer Barton sie jeszcze musi sprzedac a tego napewno obsluzy epox 8rda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 A sa juz plytki glowne obslogujace Hammery, tak jakby kupowac teraz MB by w przyszlosci, gdy stanieja hammerki mozna byblo w nia wlozyc nowy technologicznie procesor?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 chyba nie... o ile sie nie myle (a pewnie sie myle ;) ) hammer bedzie mial zupelnie inna podstawke i wszystko wogule. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 ja staram sie zmieniac kompa co 2 generacje. robie tak bo mnie nie stac na systematyczne ulepszanie - kupuje wypas i starczy na jakis czas :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 W sumie to glownym celem zalozenia przezemnie tego topicu bylo uzyskanie odpowiedzi na pytanko: Czy majac obecnie : -Celeron 333A@416 -256 RAM 133Mhz (jakies nieznanej firmy - w skrocie mowiac zlom ktory i tak na 133 nie pochodzi bo na obecnym chlodzeniu przy zmianie FSB wyciagam tylko 85 MHZ zamiast 66 standardowego dla tego Procka ) -Mo_Bo A-Trend 6240 na Intelu 440BX -G-force 2MX Jest sens kupowac teraz nowego kompa nie czekajac na Hammery?. Kase mam na modernizacje wiec z funduszami wyjatkowo nie mam problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 zalezy do czego uzywasz kompa... jak grasz to jasne! wez se Epoxa 8RDA i AXP 1700+@2600+ do tego 256mb DDRPC2700 i Radka 8500Le i powinno być OK... i tanio kaske co zaoszczedzisz wydasz na hammera ktorego szybko nie bedzie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 AMD ogłosiła swoje nieoficjalne plany, dotyczące produkcji Swoich procesorów na lata 2003 - 2004. Jak wiadomo chip 64-bitowego Athlona będzie dostępny w sprzedaży od września i będzie on wyposażony w 1MB L2 Cache. Modele z serii Barton mają rozpocząć swoje taktowanie blisko obecnie kończącego modelu, tzn. AMD XP 2800+ (2225MHz) i mają nosić nazwę 3400+ o taktowaniu 2 GHz. Produkcja modeli w wielkości 90nm powinna się rozpocząć w pierwszym kwartale 2004 roku. Tak więc Clawhammer, powinien utrzymać swoje stanowisko do około trzeciego kwartału 2003 roku. Po Clawhammerze, w 2004 roku mają się pojawic modele o nazwie kodowej San Diego. Prawdopodobnie zaczną one taktowanie od XP 4000+ tj. 2,60 GHz. wiecej szczegółów Juz niedlugo, dostaniemy je w łapki, i sie zacznie znowu, ktora seria lepsza. :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Ja obralem troche nietypowa metode, ktora motywuje upgrade sprzetu.Czekam na nowe komponenty, ale wykonane w lepszej technologi(o mniejszym rastrze technologicznym).Dzieki temu pobieraja one mniejsze moce.Nie trzeba sie barowac z zasilaczem,komputer mozna swietnie wyciszyc(mala ilosc wydzielanego ciepla). P.S.Nastepnym procem bedzie Hamer SOI 0.09 :twisted: i jakas grafa na 0.13 oczywiscie na Radku :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Ja póki co mam w planie jeszcze dwie zmiany: mobo i RAM. Ew. za jakiś czas wymienię grafę. Potem już tylko czekam na Hammera... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 ja juz bym poczekal do wakacji i kupil p4 z fsb 800 - i szybkie ramy - no i oczywiscie na dobrym MOBO - wsadzisz tam proce do 5GHz PREscotty i looz - szybkie i drogie :D rozwiazanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 u mnie to roznie bo w sumie ostatnio sie cofnolem zmienialja z xp2000 na 1700 :) wiecie o czym mowie jedyne czego mi potrzeba do MAX szczescia to ATI 9700Pro chociaz i tak jestem zadowolony z 9500pro tylko zwazywsze ze posiadam naprawde bardzo dobry monitor przydalo by sie pograc w gry na wiekszych rozdzielczosciach (1600x1200 :P ) :) a do tego ptrzeba juz 9700 pro .9500pro wystarcza do 800x600/1024x786 + FSAAx4/6 ANISO x16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Rozwine troche temat i rzuce pytaniem: czy tak naprawde warto sie przerzucac z xp2000 na 1700 i czy przy kupnie nowego procka ze stajni AMD bardziej oplacalne bedzie zakup 1700+ niz 2 Ghz (oczywiscie tych z fabrycznie odblokowanym mnoznikiem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 sluchaj sprawa wyglada tak przynjamniej w moim przypadku: mialem xp 2000+ jeszcze na technologi 1.15 mikrona grzal sie strasznie ok 50/55 stp i wcale sie nie krecil jakis niedorobiony byl :) nawet nie chcial wstac na szynie 140Mhz mnoznik mial zablokowany a bawic sie w jakies kleje itp zeby laczyc mostki mi sie nie chcialo, taki procek kosztuje ok 400zl wersja bulk , udalo mi sie go sprzedac za 360zl ( bo nie nowy ale mial gwarancje) mialem wiec 360 zl w kieszeni kupilem za to athlona Xp1700 juz na jadrze w 0.13 mikr i steping B0. za 305zl i to wersje BOX - 3 lata gwarancji ba tym mi zalezalo bo na wiatraku dodawanym mniej , i zostalo mi jeszcze 55zl na browar :) wsadzilem to cudo do plyty glownej i postawilem go na XP2600 na szynie 200Mhz (poprzedni xp2000 tylko 133) 10.5 x 200 (mnoznik juz seryjnie ma odblokowany) i otworzylem sobie te browarki co kupilem za reszte 55zl i patrzylem sobie na 3dmarki sysmarki pcmarki i innne marki popijajac piwko i sliniac sie ze mam duzo wiecej fps czy wynikow niz poprzednio , moim zdaniem bylo warto pozdrawiam P.S. aha temp teraz mam 37/38 stp w windozie podczas grania 42/43/44 to wlasnie tecvhnologia 0.13 wczesniej jak mowilem mialem ponad 50 na nie podkrecanym procku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 co do wymiany procka to też tsak zrobiłęm.Z takim samym prockiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Ja myślę, że warto poczekać do Hummera ..... i wtedy kupić XP :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...