demisen Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Mam 4 łyżki i 4 widelce z srebra. Są dosyć stare. Na spodzie jest wybity napis M. PESCHMANN znaczek księżyca "czapka" 800 # Ile to może być warte ? Fotki z telefonu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Srawdź ile kosztuje kg srebra w skupie zważ i po problemie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zanies do jubilera/antykwariatu (najlepiej kilku i porownac wyceny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 http://www.baksy.pl/zlom.php3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Srawdź ile kosztuje kg srebra w skupie zważ i po problemie icon_razz2.gifJak mówi że są stare to dostanie za nie znacznie więcej niż jakby sprzedał jako zwykłe srebro na wagę :) Idz do jakiegoś antykwariatu/muzeum tam powinni Ci to wycenić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Jak mówi że są stare to dostanie za nie znacznie więcej niż jakby sprzedał jako zwykłe srebro na wagę :)Nono... ale stare to niekoniecznie musi być 300-400 lat... ;] moze być 30-40 a wtedy to jest [ciach!]o warte ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/ tutaj napisz napewno pomoga x) a po cenie zlomu to ja moge kupic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Jak mówi że są stare to dostanie za nie znacznie więcej niż jakby sprzedał jako zwykłe srebro na wagę :) Idz do jakiegoś antykwariatu/muzeum tam powinni Ci to wycenić :)Wiesz stare nie znaczy od razu cenne. Mam monete bitą w chyba 1919 roku jej cena to chyba kilkanaści zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demisen Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Wiesz stare nie znaczy od razu cenne. Mam monete bitą w chyba 1919 roku jej cena to chyba kilkanaści zł2zł z 1998r [ okolicznosciowe ] ida po 50zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 2zł z 1998r [ okolicznosciowe ] ida po 50zl :Da chcesz kupic pare starych 100 złotówek??? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Wiesz stare nie znaczy od razu cenne. Mam monete bitą w chyba 1919 roku jej cena to chyba kilkanaści złNie tak zle, ja mam kilkanascie bitych w tych latach pfenningow i nawet zlotowki za nie nie dostane :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demisen Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Nie tak zle, ja mam kilkanascie bitych w tych latach pfenningow i nawet zlotowki za nie nie dostane :PNadal wam do smiechu ? http://www.allegro.pl/item163883421_2zl_zy...kapslu_bcm.html Kupic monete za kilka zl, poczekac pare lat i o to efekt :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 A potem niech Ci poczta to zgubi i odda wartosc nominalna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 a ja bym to przetopił na bloczek :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 na ludwika XIV to nie wyglada a uncja złota stoi po jakies 11$ więc majątku nie zbijesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Jakiś czas temu kupowałem takie monety w banku. Sprzedałem rok temu jak potrzebowałem kasy i za monety, na które wydałem 26zł dostałem 140zł. Miałem je bodajże 4 lata. Mam też 130-letnie 2 pfenigi, za które nie dostanę 10zł :) Edytowane 8 Lutego 2007 przez koti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 na ludwika XIV to nie wyglada a uncja złota stoi po jakies 11$ więc majątku nie zbijesz ;] Uncja złota po 11$? Ty chyba sobie żarty z nas robisz! Uncja złota (31g!) stoi ponad 600$, a jak nie wierzysz to sprawdź! A co do Waszych pfenigów: nie mają one zbyt dużej wartości ze względu na kruszec, z którego są wybite, niski nominał i duży ich nakład w powszechnym obiegu (a co za tym idzie: obecna dostępność tych monet). Wracając do tematu: te łyżeczki ze srebra mają większą wartość, aniżeli tylko wartość złomu (jeśli rzeczywiście są ze srebra!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Uncja złota po 11$? Ty chyba sobie żarty z nas robisz! Uncja złota (31g!) stoi ponad 600$, a jak nie wierzysz to sprawdź! Dokladniej 659,30 $ ;] Zas uncja srebra 13,82 $ Oczywiscie cena jeszcze zalezy od jakosci kruszca. Edytowane 9 Lutego 2007 przez Ruido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Wracając do tematu: te łyżeczki ze srebra mają większą wartość, aniżeli tylko wartość złomu (jeśli rzeczywiście są ze srebra!). Niekoniecznie - jesli sa niezbyt stare, to warte sa tyle, co material, z ktorego sa wykonane. Szczegolnie, ze niw wygladaja zbyt reprezentacyjnie (czyt. sa po prostu brudne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Uncja złota po 11$? Ty chyba sobie żarty z nas robisz! Uncja złota (31g!) stoi ponad 600$, a jak nie wierzysz to sprawdź!oczywiscie mialem na myśli srebro (nie wiem co mnie zacmiło ze napisałem złoto LOL ) a sprawdziłęm doklaadnie i teraz stoi po 14$ za oz , co nie zmienia faktu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 oczywiscie mialem na myśli srebro (nie wiem co mnie zacmiło ze napisałem złoto LOL ) a sprawdziłęm doklaadnie i teraz stoi po 14$ za oz , co nie zmienia faktu...Złoto teraz tanie. Wracając do starych monet. 2 dolarówka z <1900 roku kosztuje ok. 2000zł... a ja mam takie 3. mam jeszcze kilka monet z XIV w. po ok.5000zł i jedną z 436 roku i nie wiem ile kosztuje. O inych nie wspominam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Mam fajny klaster znaczkow, chetnie ci go pokaze, tylko powiedz gdzie mieszkasz ;) Jestes kolekcjonerem ktorego stac na takie hobby czy masz niezwykle szczescie / fachowa wiedze (panie, stara moneta, 10zl dam!) ? W wszystkich 3 przypadkach wielki respect! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Złoto teraz tanie.Złoto teraz tanie? Hmm... po 650$ za uncję to tanie? Kilka lat temu było po 250$ za uncję (sic!) i RPA zaprotestowało wskazując na konieczność w takiej sytuacji redukcji zatrudnienia w kopalniach złota! A spadek cen złota był spowodowany wyprzedażą tegoż przez banki centralne niektórych państw (m. in. Szwajcarii, Wielkiej Brytanii). Wracając do starych monet. 2 dolarówka z <1900 roku kosztuje ok. 2000zł... a ja mam takie 3. mam jeszcze kilka monet z XIV w. po ok.5000zł i jedną z 436 roku i nie wiem ile kosztuje. O inych nie wspominam.No i co z tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 dorzuc jeszcze piers z kurczaka i frytki i wezme to za 5pln :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Bon apetit. Poszukaj kolekcjonerów, na forach albo wystaw na allegro jako zabytki a gości licytujących spytaj ile mogą dać. może z 2 stówki dostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...