Jacek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Szukałem tematow korzystajac własnie z wyrazenia przeskoki, skoki.. bo tak chyba nazwał bym ten efekt, ale jak widac bez skutku... 1. Otoz, podczas ogladania np jakiegos teledysku, nagle przeskakuje mi o ułamek? sekundy.. tak iz zwraca to moja uwage :P Mam ffdhow, w zasadzie nowy system itd. Jest to dziwne haczenie, powstaje w roznych momentach.. :? 2.Myszka nie ma płynnosci, zauwazalne jest dziwne jej drzenie, ale nie bez przesady.. po prostu nie jest plynna i chwilami robi mały przeskok .. :?. Jest to A4tech, kupiona rok temu, optyczna.. sterowniki sa itd. 3. Dosłwonie kilkanascie minut temu zauwazyłem kolejny denerwujacy efekt w moim pcie. W foobarze podczas słuchania piosenek co kilka minut daje sie usłyszec dziwne brzeczenie, trwajace moze z poł sekundy, nie raz ok sek. Zdarzało mi sie taki słyszec tuz przed restartem pcta. Dzwiek dobiega z glosnikow .. naturalnie ;) Załozyłem temat w tym dziale bo juz nie wiem co jest grane. Pare dni temu odkurzyłem obudowe, podzespoły poczysciłem, własnie ustawilem nawiew na mostek południowy, choc ten i tak sie nie grzał za bardzo.. Myslałem ze przyczyna moze byc to ze ustawiłem dysk na dole skrzynki... :/ Moze jakies zakłocenia czy cos.. sciagana na przewod sygnałowy(twardy to sata). Juz gdybam, bo logiczne myslenie nie wiele pomaga ;) Moze zasiłka zawodzi(napiecia choc w biosie.. sa przyzwoite), moze cos sie przegrzewa.. Komp jest podkrecony dosłownie o kilka mhz.. Pisze to w jednym temacie, poniewaz sadze iz przyczyna jest jedna, czy programowa, czy sprzetowa.. nie wiem... Edytowane 8 Lutego 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 moze problem z dyskiem. Posluchaj czy nie rzęzi czy cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zainstalowales wszystkie sterowniki? Skanowales system czy nie masz jakis smieci? Nie masz zadnych Nieznanych urzadzen w managerze urzadzen? Update Ustaw FSB na 166MHz albo 200MHz. Jesli podkreciles o kilka to moze przez dzielnik szlag trafia reszte. Chociaz nie wiem jak dokladnie jest na ostatnim wynalazku Via pod socket A... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Dysk jest w porzadku, smart ok, glosnosc niska, temperatura rowniez. Podrecony był, teraz juz nie, i wciaz jest tak samo. Dzis ponownie zainstalowałem nowe.. sterowniki do płyty głownej i dzwiekowki, wszystko ze sprzetu jest niby w porzadku, konliktow nie widac.. System czysty, chyba.. Antywira mam ito programy, z reszta nie miewam jakichs robakow w pc.. EDIT: Po formacie.. Dochodze do wniosku ze wina tego stanu mogły byc sterowniki do płyty glownje(te najnwosaze do ktorego newsa jest na purepc). Chipset via... Teraz mam standardowe z windowsa, dla pewnosci instalwoałem tez te nowe i jak łatwo sie domyslic miałem te nieprzyjemne efekty, przy nieco starszych mniejsze były t przycinki ale rowniez nie bardzo... Edytowane 9 Lutego 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...