Skocz do zawartości
nrl

Qpad Ct Vs Xtrac Hybrid (gdzie W Polsce)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Gdzie w Polsce można dostać tego pada?? Zastanawiam się nad kupnem Xtrac Hybrid lub Qpad CT, ale bardziej odpowiada mi xtrac. Tylko jest jeden problem nigdzie go nie można kupić :(

kilka fot

Xtrac Hybrid

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Qpad CT

Dołączona grafika

pozdrawiam

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co powiecie na podkładkę z czystego teflonu :-P ciekawe jak myszka by się zachowywała na takiej powierzchni :D raczej już by nie było mowy o żadnym tarciu :D

zastanawia mnie również wytrzymałość na ścieranie takiego pada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowalem cos takiego kiedys, tzn mialem plyte teflonową i optyki nie dzialaly na tym, taki teflon poleruje sie na blyszczaca powierzchnie i odbija swiatlo, nie nadaje sie na pada. Inna sprawa ze poslizg idealny.

Imo najlepsze rezultaty mimo wszystko sa na icemacie i dobrych slizgaczach (tych z logitechow G, nie miceskatez czy te z allegro, czy te w razerach). Musi byc ten konkretny teflon (czarny/szary), mamy wtedy doskonale rezultaty i prawie nie slychac myszy, co potrafi byc dokuczliwe na icemacie. Zostaje tylko problem kurzu, ale jak ktos duzo gra to jest to mniej istotne, podkladka nie zdazy sie zakurzyc. Warto tez nie myc jej za czesto jakims plynem do szyb, bo wtedy staje sie glosniejsza, tarcie rosnie i łapie kurz. Tak po tygodniu ostrego grania, icemat jest "wyłapany", przepocony :) ale ma najlepsze tarcie i jest cichy, przy bardzo slabym kurzeniu sie i podatnosci na jakies paprochy. No i pad jest w zasadzie niezniszczalny. Ostro eksploatowany jest na wiele lat. W przypadku szmat, czy tych qpadow np to przy intensywnym graniu juz po paru miesiacach mamy odbarwienia, zagiete brzegi itd (juz nie wspominajac na tym jaki to ma wplyw na jego wlasciwosci, ale sam wyglad nawet).

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktycznie wszystkie Qpady mozna dostac w madtech.pl, sa dystrybutorem tej firmy.

Xtrac'a tego modelu o ile sie orientuje w Polsce nie dostaniesz :/ juz szukalem kiedys i nie ma.

Jesli ktos jest zainteresowany, to posiadam Xtraca Hybrida na sprzedaz, niestety gryzie mi sie z logitechem g7 (z g5 dziala bez problemu, tak jak i z wszystkimi innymi myszkami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a możesz mi napisać gdzie ją kupiłeś :] (szkoda, że posiadam już Qpad CT) :]

ps. wymiana wchodzi w grę ?? :D

edit.

po kilku minutowym namyśle nie wiem czy jest sens wymieniać qpada na xtrac

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a możesz mi napisać gdzie ją kupiłeś :] (szkoda, że posiadam już Qpad CT) :]

ps. wymiana wchodzi w grę ?? :D

edit.

po kilku minutowym namyśle nie wiem czy jest sens wymieniać qpada na xtrac

Kupilem ja w USA w zeszle wakacje. Ewentualna wymiana bylaby jak najbardziej ok, po prostu koniecznosc zamykania i wlaczania jeszcze raz SetPointa po kazdej zmianie baterii jest nieco irytujaca...

Jesli chodzi o stan, to jak widac na zalaczonych zdjeciach: tkanina delikatnie strzepi sie na rogach (zdjecie nr 3), oprocz tego w jednym rogu na obszarze ok 4x4cm sa widoczne zgniecenia, ledwo wyczuwalne w dotyku (zdjecie nr 2). Zapodzialy mi sie tez mad dotzy, ale sprobuje je znalezc:)

Czy jest sens wymieniac.. nie wiem.. watpie zeby istniala roznica ktora moglbym zauwazyc... ale za to mozna sie podlansowac na lanparty;)

post-148166-1180181979_thumb.jpg

post-148166-1180182083_thumb.jpg

post-148166-1180182177_thumb.jpg

Edytowane przez Kh4N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi