nrl Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Witam Gdzie w Polsce można dostać tego pada?? Zastanawiam się nad kupnem Xtrac Hybrid lub Qpad CT, ale bardziej odpowiada mi xtrac. Tylko jest jeden problem nigdzie go nie można kupić :( kilka fot Xtrac Hybrid Qpad CT pozdrawiam Edytowane 17 Lutego 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 tutaj link do qpada (niestety nie w ver. large, a jeszcze jakis czas temu był dostepny :/ ) klik - medium tak btw. to polecam qpada :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Praktycznie wszystkie Qpady mozna dostac w madtech.pl, sa dystrybutorem tej firmy. Xtrac'a tego modelu o ile sie orientuje w Polsce nie dostaniesz :/ juz szukalem kiedys i nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Ale brzydka nazwa! Qpad! :D Trzeba ten fakt zaliczyć do wad podkładki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 co powiecie na podkładkę z czystego teflonu :-P ciekawe jak myszka by się zachowywała na takiej powierzchni :D raczej już by nie było mowy o żadnym tarciu :D zastanawia mnie również wytrzymałość na ścieranie takiego pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Probowalem cos takiego kiedys, tzn mialem plyte teflonową i optyki nie dzialaly na tym, taki teflon poleruje sie na blyszczaca powierzchnie i odbija swiatlo, nie nadaje sie na pada. Inna sprawa ze poslizg idealny. Imo najlepsze rezultaty mimo wszystko sa na icemacie i dobrych slizgaczach (tych z logitechow G, nie miceskatez czy te z allegro, czy te w razerach). Musi byc ten konkretny teflon (czarny/szary), mamy wtedy doskonale rezultaty i prawie nie slychac myszy, co potrafi byc dokuczliwe na icemacie. Zostaje tylko problem kurzu, ale jak ktos duzo gra to jest to mniej istotne, podkladka nie zdazy sie zakurzyc. Warto tez nie myc jej za czesto jakims plynem do szyb, bo wtedy staje sie glosniejsza, tarcie rosnie i łapie kurz. Tak po tygodniu ostrego grania, icemat jest "wyłapany", przepocony :) ale ma najlepsze tarcie i jest cichy, przy bardzo slabym kurzeniu sie i podatnosci na jakies paprochy. No i pad jest w zasadzie niezniszczalny. Ostro eksploatowany jest na wiele lat. W przypadku szmat, czy tych qpadow np to przy intensywnym graniu juz po paru miesiacach mamy odbarwienia, zagiete brzegi itd (juz nie wspominajac na tym jaki to ma wplyw na jego wlasciwosci, ale sam wyglad nawet). Edytowane 17 Lutego 2007 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Probowalem cos takiego kiedys, tzn mialem plyte teflonową i optyki nie dzialaly na tym, taki teflon poleruje sie na blyszczaca powierzchnie i odbija swiatlo, nie nadaje sie na pada.Może [el0] laser by zadziałał xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kh4N Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Praktycznie wszystkie Qpady mozna dostac w madtech.pl, sa dystrybutorem tej firmy. Xtrac'a tego modelu o ile sie orientuje w Polsce nie dostaniesz :/ juz szukalem kiedys i nie ma. Jesli ktos jest zainteresowany, to posiadam Xtraca Hybrida na sprzedaz, niestety gryzie mi sie z logitechem g7 (z g5 dziala bez problemu, tak jak i z wszystkimi innymi myszkami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) a możesz mi napisać gdzie ją kupiłeś :] (szkoda, że posiadam już Qpad CT) :] ps. wymiana wchodzi w grę ?? :D edit. po kilku minutowym namyśle nie wiem czy jest sens wymieniać qpada na xtrac Edytowane 24 Maja 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kh4N Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) a możesz mi napisać gdzie ją kupiłeś :] (szkoda, że posiadam już Qpad CT) :] ps. wymiana wchodzi w grę ?? :D edit. po kilku minutowym namyśle nie wiem czy jest sens wymieniać qpada na xtrac Kupilem ja w USA w zeszle wakacje. Ewentualna wymiana bylaby jak najbardziej ok, po prostu koniecznosc zamykania i wlaczania jeszcze raz SetPointa po kazdej zmianie baterii jest nieco irytujaca... Jesli chodzi o stan, to jak widac na zalaczonych zdjeciach: tkanina delikatnie strzepi sie na rogach (zdjecie nr 3), oprocz tego w jednym rogu na obszarze ok 4x4cm sa widoczne zgniecenia, ledwo wyczuwalne w dotyku (zdjecie nr 2). Zapodzialy mi sie tez mad dotzy, ale sprobuje je znalezc:) Czy jest sens wymieniac.. nie wiem.. watpie zeby istniala roznica ktora moglbym zauwazyc... ale za to mozna sie podlansowac na lanparty;) Edytowane 26 Maja 2007 przez Kh4N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...