piotralek Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam Potrzebuję jakiejś grafiki na PCI do 1024x768 32bit żeby wyświetlała okienka w Windowsie, czasem żeby można było sobie jakiś film obejrzeć. Kartę z jaką ilością pamięci najlepiej szukać :?: 4mb, 8mb :?: Co polecacie :?: dzięki z góry za wszelkie odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 4MB to minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Może "jakiś" Matrox z allegro ? http://www.allegro.pl/item164019759_wyprze...arancja_fv.html - z tym modelem akurat nie miałem do czynienia ... pierwszy lepszy jaki teraz znalazłem ... Miałem kiedyś Ati rage 2 czy coś takiego na PCI - one maja też naprawdę dobre wyjście analogowe ( ale dopiszę : jest mało prawdopodobne aby było aż tak dobre jak w matrox ) Edytowane 16 Lutego 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Kyle zdecydowanie 'pierwszy lepszy'... Jestes pewien ze cztery monitory to to o co tutaj chodzi? ;-) Nie? To za co placic 75 zl? Z grafa odtwarzajaca filmy pod PCI bedzie kiepsko, wiekszosc ma problemy. Mozesz np matroxa millenium II 8 MB kupic - obraz fenomenalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Mam Matroxa G450 pod PCI (taki jak w sigu, 16MB [8MB na monitor]) filmy chodzą wyśmienicie, jakość obrazu doskonała. Ale podczas odświerzania np. strony html widać iż karta robi to ciut wolniej niż ta druga z siga, więc 8MB to raczej minimum. Oczywiście Matrox będzie najlepsiejszy. EDIT: Ale ja działam w wyższych rozdzielczościach (1280x960, 1600x1200), do rozdzielczości 1024x768 powinien wystarczyć MATROX Mystique 4MB na PCI - http://www.guru3d.com/review/mystique.html. Filmy powinny chodzić, jeśli oczywiście jest w miare mocny procesor. Edytowane 16 Lutego 2007 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 No więc załatwiłem sobie za free ATI Mach64 z 4mb na pokładzie :P Jakość jako taka ale ujdzie. Do internetu itp. wystarcza :) No to teraz czekać na DX10 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Kyle zdecydowanie 'pierwszy lepszy'... Jestes pewien ze cztery monitory to to o co tutaj chodzi? ;-) Nie? To za co placic 75 zl? Z grafa odtwarzajaca filmy pod PCI bedzie kiepsko, wiekszosc ma problemy. Mozesz np matroxa millenium II 8 MB kupic - obraz fenomenalny. To był przykład "poglądowy" :P - mówiłem że znaleziony na "szybkiego" .... oczywiście lepszym wyborem będzie coś pokroju np. 450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...