Gość santiagos Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam, Zastanawiam się nad lekką modernizacją kompa. Obecnie mam to co w sigu, mam kasę na dokupienie pamięci, choć myślę o dołożeniu 70 zł i kupnie 1 GB, żeby mieć 1,5 GB - wiecie... Vista... W każdym razie ceny procesorów bardzo spadły i chciałbym kupić jakiegoś X2 3600+, bo ceny są świetne i mógłbym mojego za dopłatą zamienić na niego właśnie. Czy lepiej CPU wymienić, czy dokupić RAMu? Obstawiam raczej RAM, bo więcej korzyści z niego będzie, chociaż może ktoś mnie oświeci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Ja uważam że w tym układzie chyba lepiej najpierw ram a potem procek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Kup Ram, gry i winda będą lepiej łazić niż miałbyś kupić X2 i siedziec na 512mb ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszd82 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Póki co RAM. Na pewno więcej to ci da niż procek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam Stary radze ci sie nie przesadac na Viste, jest nie dopracowana jeszcze jesli chodzi o współgranie sprzetu(nie moglem pod vista wypalic zadnej plyty,ale odczytac tak), gry nie chodziłi tak jak trzeba bo co jakis czas wyjscie do windy,poczekaj az wyjdzie jakis SP bo inaczej kaszana, ja musialem powrocic do xp, a i tak te 1,5GB ci nie starczy, min to 2GB. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Kup RAM. A potem: Jeśli komp do gier to: Zmień kartę graficzną, resztę zostaw. Chyba że masz $ to kup C2D e6300 (ale lepiej dołożyć do lepszej karty) - zmiana na x2 w grach niewiele da) Jeśli komp wyłącznie do pracy z użyciem programów wyorzystującym 2 rdzenie to kup proca (najlepiej e6300) AMD X2 też zauażalnie przyspieszy działanie tych programów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość santiagos Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Dzięki, ale nigdy nie kupię nic od Intela, głównie za sprawą cen :) Co do zestawu, zmienię coś z DX10 jak wyjdą odpowiednie karty. Obecnie jednak dołożę RAMu, myślę, że może i starczy coś kasy to kupię też dwurdzeniowca. Kompa używam i do gier i do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Dzięki, ale nigdy nie kupię nic od Intela, głównie za sprawą cen :) Co do zestawu, zmienię coś z DX10 jak wyjdą odpowiednie karty. Obecnie jednak dołożę RAMu, myślę, że może i starczy coś kasy to kupię też dwurdzeniowca. Kompa używam i do gier i do pracy. Nie warto teraz przechodzić na Viste. Strata w grach rzędu 30% może być duża. A widze w sigu Galaxy więc nie od parady jest w zestawie do "niegrania" ;) Ram warto kupić ale do puki nie wyjdą gry z DX10 i programy wpełni obsługujące a nie emulowane to nie opłaca się przechodzić na VISTE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...