Skocz do zawartości
VanZan

Geforce 6200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Aktualnie posiadam karte graficzna MSI GeForce Ti 4200 64mb (3,6ns) jej fabryczne zegary to procek 280mhz i pamieci 555mhz, mozna ta karte bez najmniejszego problemu podkrecic do 300/600mhz

Od razu powiem ze nie jestem zapalonym graczem ale zdarza sie ze przyjedzie do mnie rodzinka z dziecmi itp. i chca sobie pograc w gry niestety ten GeForce 4 ma zaledwie PixelShader 1.3 i duzo gier juz nie chce na niej chodzic i zastanawiam sie czy nie kupic czasami geforce 6200 aby mozna bylo te gry wlaczyc oczywiscie nie chodzi tu o ekstra detale moze byc nawet na minimum ale zeby poprostu chodzily i tu proste pytanie czy warto zmieniac ta karte czy tez nie, czy ten geforce jest mocniejszy od tego mojego leciwego TI4200 ?

Wiadomo moja karta jest w pelni 128/128bit natomiast ten geforce jest 256/64bit

http://www.allegro.pl/item166908271_asus_g..._box_turbo.html

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko po co kupowac takiego Radeona skoro ma mniejszy zegar procesora i pamieci a mi tu zależy na PS 3.0 a ten radeon ma z tego co wiem PS 2.0

Tak myslalem wydac maks 200zl

Edytowane przez VanZan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tym tokiem myslenia...... po co kupowac athlona64 3000+ ma tylko zegar 1800MHz, lepiej Celerona z zegarem 4000MHz ;]

to juz nie te czasy jak tylko zegar sie liczyl.

owszem ten 6200 obsuguje dx9c, ale co z tego jak i tak w gry obslugujace ps3.0 nie pograsz, ta karta jest po prostu za slaba.

za 200zl to moze jakiegos 6600(GT) uzywanego znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi