remi83 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Siemka Na początku marca mam zamiar zmienić swojego kompa na cos nowszego w sumie do końca nie wiem ile będę mieć kasy na nie go bo część mam zamiar brać za gotówkę a jak zabraknie kasy to cos wezmę na raty. Bede dysponować gotówka ok 1500zł komputer ma mi służyć głownie do grania oglądania filmów i słuchania muzyki. Kompa zamierzam podkręcać. Od jakiegoś czasu przestałem na bierzaco śledzić fora komputerowe i nie jestem do końca w temacie :) po przejrzeniu kilku tematów zdecydowałem sie wybrać taki zestaw: Procesor - Intel Core2 Duo E4300 1.8GHz (S775) ok 650zł Płyta - Asus P5B Intel P965 ok 475zł lub Gigabyte GA-965G-DS3 Intel G965 ok 500zł (sa jakies lepsze płyta do podkręcania w podobnej cenie?) Grafa - cos z seri 8800GTS najlepiej najtańszą chyba nie? Co do grafy to tez jeszcze nie wiem bo trochę za dużo mnie bedzie kosztować :( myślę ze lepiej poczekać na 8600 orientuje sie ktoś może kiedy maja je wypuścić? Pamiec - no i tutaj tez mam spory dylemat sam nie wiem czy lepiej kupić jakieś tanie 2x1GB czy pierw kupić jedna kość 1gb a porządna i potem dokupić druga? Zasilacz - tutaj tez jestem zielony obecnie mam Chiefteca 360W wiec raczej takiego zestawu nie uciągnie i tutaj liczę na was abyście polecili w rozsądnej cenie jakiś markowy zasilacz Mój obecny konfig: Barthon 2500@3200 mobile abit nf7-s GF 6800 16/6 wykrecony 2x512 Hynix Baracuda 320GB Chiefteca 360W Nagrywara DVD Czekam na opinie i propozycje Ps. Jak ktoś jest chętny na w/w podzespoły to proszę o kontakt na @ (remi83@interia.pl lub gg:2419106 najlepiej Poznań) Edytowane 26 Lutego 2007 przez remi83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 hmm... co do pamięci to kup dobe 2x512 , potem dokupisz drugą pare a nie pojedyńczą 1G a potem grugą. grafa ..lepiej odżałuj i kup 8800GTS320 ...już jest za 1150 np. EVGA czy BFG. zasiłka troche cienka o oc zapomnij , markowy 450 styknie. Jeszcze apropo grafy , nie celuj w 8600 bo za rok albo 1,5 będziesz żałował ....sam tak kiedyś zrobiłem ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi83 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 a jaka plyte polecasz? oraz jakiej marki zasilacz warto kupic? a pamieci chyba kupie te http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GEIL+2GB+DDR2+667+K5 dla czego odradzasz kupno pamieci 1gb w całosci a radzisz 2x512? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 a jaka plyte polecasz? oraz jakiej marki zasilacz warto kupic? a pamieci chyba kupie te http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GEIL+2GB+DDR2+667+K5 dla czego odradzasz kupno pamieci 1gb w całosci a radzisz 2x512? Bo będziesz mial pewnosć że polecą w dualu i zawsze potem też łatwiej zestawy pchnąć niz pojedyńcze kości. DS3 rev 2,0 ale i ten asus jest ok ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 No nie wiem, ja bym proponował brać 1x1gb dobrą do oc a w przyszłości dokupić drugą kość. Zresztą duale są troche drożśze, a według mnie tylko minimalnie wydajniejsze, więc się nie opłaca. Sam kupiłem 2x512 i teraz żałuje ze nie wziąłem 1x1gb, chociaz trafiłem na d9gmh. A co do tych geili to nie wiem czy będą dobre do oc. Płyte możesz wziąć P5N-E SLI i do tego jakąś audygi z allegro, bo mobo ma kiepski dźwięk, ale oc niezłe. Grafa: jak masz kase to bierz najtańszego 88gts 320mb. Zasilacz: moze Be Quiet! Straight Power E5 500W podobno dobry, a napewno pociągnie bez zająknięcia ten konfig. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...