Skocz do zawartości
remi83

Zmiana Podzespołów Co Kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Na początku marca mam zamiar zmienić swojego kompa na cos nowszego w sumie do końca nie wiem ile będę mieć kasy na nie go bo część mam zamiar brać za gotówkę a jak zabraknie kasy to cos wezmę na raty. Bede dysponować gotówka ok 1500zł komputer ma mi służyć głownie do grania oglądania filmów i słuchania muzyki. Kompa zamierzam podkręcać. Od jakiegoś czasu przestałem na bierzaco śledzić fora komputerowe i nie jestem do końca w temacie :) po przejrzeniu kilku tematów zdecydowałem sie wybrać taki zestaw:

Procesor - Intel Core2 Duo E4300 1.8GHz (S775) ok 650zł

Płyta - Asus P5B Intel P965 ok 475zł lub Gigabyte GA-965G-DS3 Intel G965 ok 500zł (sa jakies lepsze płyta do podkręcania w podobnej cenie?)

Grafa - cos z seri 8800GTS najlepiej najtańszą chyba nie? Co do grafy to tez jeszcze nie wiem bo trochę za dużo mnie bedzie kosztować :( myślę ze lepiej poczekać na 8600 orientuje sie ktoś może kiedy maja je wypuścić?

Pamiec - no i tutaj tez mam spory dylemat sam nie wiem czy lepiej kupić jakieś tanie 2x1GB czy pierw kupić jedna kość 1gb a porządna i potem dokupić druga?

Zasilacz - tutaj tez jestem zielony obecnie mam Chiefteca 360W wiec raczej takiego zestawu nie uciągnie i tutaj liczę na was abyście polecili w rozsądnej cenie jakiś markowy zasilacz

Mój obecny konfig:

Barthon 2500@3200 mobile

abit nf7-s

GF 6800 16/6 wykrecony

2x512 Hynix

Baracuda 320GB

Chiefteca 360W

Nagrywara DVD

Czekam na opinie i propozycje

Ps. Jak ktoś jest chętny na w/w podzespoły to proszę o kontakt na @ (remi83@interia.pl lub gg:2419106 najlepiej Poznań)

Edytowane przez remi83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm...

co do pamięci to kup dobe 2x512 , potem dokupisz drugą pare a nie pojedyńczą 1G a potem grugą.

grafa ..lepiej odżałuj i kup 8800GTS320 ...już jest za 1150 np. EVGA czy BFG.

zasiłka troche cienka o oc zapomnij , markowy 450 styknie.

Jeszcze apropo grafy , nie celuj w 8600 bo za rok albo 1,5 będziesz żałował ....sam tak kiedyś zrobiłem .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka plyte polecasz? oraz jakiej marki zasilacz warto kupic?

a pamieci chyba kupie te http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GEIL+2GB+DDR2+667+K5

dla czego odradzasz kupno pamieci 1gb w całosci a radzisz 2x512?

Bo będziesz mial pewnosć że polecą w dualu i zawsze potem też łatwiej zestawy pchnąć niz pojedyńcze kości.

DS3 rev 2,0 ale i ten asus jest ok ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, ja bym proponował brać 1x1gb dobrą do oc a w przyszłości dokupić drugą kość. Zresztą duale są troche drożśze, a według mnie tylko minimalnie wydajniejsze, więc się nie opłaca. Sam kupiłem 2x512 i teraz żałuje ze nie wziąłem 1x1gb, chociaz trafiłem na d9gmh.

A co do tych geili to nie wiem czy będą dobre do oc.

Płyte możesz wziąć P5N-E SLI i do tego jakąś audygi z allegro, bo mobo ma kiepski dźwięk, ale oc niezłe.

Grafa: jak masz kase to bierz najtańszego 88gts 320mb.

Zasilacz: moze Be Quiet! Straight Power E5 500W podobno dobry, a napewno pociągnie bez zająknięcia ten konfig.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi