aldam Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 200zł ? :o, co takiego jest w poniedziałek :-> Obnizka cen :) Zresztą już widać teraz cięcia np e2160 za 279zł 2728234[/snapback] Duża jest różnica w OC między M0 a L2 ? I tu i tu loteria , choć imo po tym co jest w sieci (niestety nie wiele) widać, że te 3.0ghz jest raczej pewne przy M0 na dość niskim napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) :) Mój procek jest na L2 :[ Zaraz idę po lakier, jeśli kupie to dam znać czy będzie wszystko działać :] Dobrze, że kumpel kupuje E2140 ;) może zrobię małą roszadę :D EDIT: Lipa, w moim pięknym mieście nie ma lakieru... Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez awq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 :) Mój procek jest na L2 :[ Zaraz idę po lakier, jeśli kupie to dam znać czy będzie wszystko działać :] Dobrze, że kumpel kupuje E2140 ;) może zrobię małą roszadę :D EDIT: Lipa, w moim pięknym mieście nie ma lakieru... A w moim pasty termoprzewodzącej - AS5 ;| tylko silikony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) E2180 widze w apollo tez sa dostepne.. za rowne 320zł... szkoda ze tylko w krakowie, chetnie bym sie E2180 pobawil :) Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez eubie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 :) Mój procek jest na L2 :[ Zaraz idę po lakier, jeśli kupie to dam znać czy będzie wszystko działać :] Dobrze, że kumpel kupuje E2140 ;) może zrobię małą roszadę :D EDIT: Lipa, w moim pięknym mieście nie ma lakieru... Szkoda, jednak najbezpieczniej ze względu na mnożnik będzie jak kupię e2180. Możesz się dopisać 2728929[/snapback] E2180 widze w apollo tez sa dostepne.. za rowne 320zł... szkoda ze tylko w krakowie, chetnie bym sie E2180 pobawil :) mówisz masz we wrocku http://www.proline.pl/shop.php?prodid=DUALCORE+E2180+2.0G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) mówisz masz we wrocku http://www.proline.pl/shop.php?prodid=DUALCORE+E2180+2.0G Moja noga nigdy nie stanie w Proline wiecej, nawet jakbym mial bez komputera zostac ;) ale to nei o tym temat. Jak sie pojawi w Apollo/komputroniku/arescie we Wro to pewnie nabede do komputera siostry, a nim u niej wyladuje to przetestuje ;) Edit: i tak przeciez nie ma go na stanie w proline we Wroclawiu :) Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez eubie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaciek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 witam ktos wie moze gdzie mozna kupic e2140 M0 ?? wczesniej ktos pisal ze w bitcomputer mu sie trafila rewizja M0 warto u nich zamowic ?? cena to 255zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) tak oni mają M0 :wink: a cena to 235 a nie 255 :-P Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Tutaj prawdziwy test stabilności. Procesorek Sectora. Nie jakieś pół godziny, czy półtorej. Dziesięć godzin SP2004. 3D Marki wszelakie też przechodzi bez zająknięcia (03/05/06 CPU Test). Największy problem to obecność sporego V-droopa - muszę wykonać stosowną modyfikację. Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Nethaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaciek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 dzieki za info zaraz sie wezme za zamawianie :D cena procka to 235 ale trzeba doliczyc jeszcz koszty transportu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Edit: i tak przeciez nie ma go na stanie w proline we Wroclawiu :) Produkt jest dostępny bezpośrednio w magazynie centralnym we Wrocławiu oraz bezpośrednio w wysyłce. 2729360[/snapback] dzieki za info zaraz sie wezme za zamawianie :D cena procka to 235 ale trzeba doliczyc jeszcz koszty transportu <_< tylko popros o sprawdzenie oznaczen na pudelku bo inaczej l2 dostaniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Panowie, ja od zawsze na AMD siedze, ale teraz sobie tak zaczalem myslec powaznie o tym E2140. O co kaman z tymi L2 i M0 ? Skad to sie czyta ? Bo moge posmigac po sklepach we Wrocku i bym sprawdzil. Wogole to jak sie podkrecaja te nowe procki teraz ? Czy lepiej brac cos uzywanego ? Zalezy mi na 3Ghz na jakims znosnym napieciu. EDIT: Znalazlem cos takiego http://processorfinder.intel.com/List.aspx...c=&OrdCode= , ale czy to L2 i M0 tyczy sie tez E2140 ? Bo raczej w niego celuje. No i jak to odczytywac, czy moglby ktos na pudelku zaznaczyc i screena dac ? :P No i o co kaman z tym poniedzialkiem, procki po 200zl beda, czy jak ? Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No przecież masz tam napisane E2140. Na pudełku patrz na naklejkę z danymi, tam ostatnie pięć znaków Product Code to własnie spec number. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Produkt jest dostępny bezpośrednio w magazynie centralnym we Wrocławiu oraz bezpośrednio w wysyłce. Nie ma go w sklepie we Wroclawiu narazie. Centralny magazyn to co innego. Bylem i pytalem. Jedna sztuka byla w apollo, ale mieli zepsuty terminal do kart, a do tego jak mi powiedzieli +3% z karta, to zrezygnowalem. Kupie kiedy indziej jak bede mial gotowke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No i o co kaman z tym poniedzialkiem, procki po 200zl beda, czy jak ?Od 26.08 obniżka średnio o 10$ na każdym modelu, więc taki e2140 powinien kosztować od 200-220zł. Powinien ale jak sklepy obniżą ceny nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Tutaj prawdziwy test stabilności. Procesorek Sectora. Nie jakieś pół godziny, czy półtorej. Dziesięć godzin SP2004. 3D Marki wszelakie też przechodzi bez zająknięcia (03/05/06 CPU Test). Największy problem to obecność sporego V-droopa - muszę wykonać stosowną modyfikację.Jakie vcore z biosu i jaki vdrop? Tak w ogóle to vdrop to różnica napięcia pomiędzy ustawieniem w biosie, a napięciem realnym, czy pomiędzy napięciem w idle, a napięciem pod obiążeniem? Mój przy podobnym napięciu realnie robi 3105MHz, ale stabilności nie testowałem jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Jakie vcore z biosu i jaki vdrop? Tak w ogóle to vdrop to różnica napięcia pomiędzy ustawieniem w biosie, a napięciem realnym, czy pomiędzy napięciem w idle, a napięciem pod obiążeniem? Mój przy podobnym napięciu realnie robi 3105MHz, ale stabilności nie testowałem jeszcze. Masz zaznaczona odpowiedz... Tamten procek to byl selekt 3,0GHz@1,275v wiec pewnie napiecie cos kolo 1,4v :) (nie liczac vdropa:P) Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 W biosie 1,475V - pod obciążeniem tak jak widać. Straszny droop... Ten procek jest o tyle ciekawy, że najczęściej wywala się w okolicach 3-4 godziny SP2004 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 W biosie 1,475V - pod obciążeniem tak jak widać. Straszny droop... ale to o czym piszesz to nie jest vdrop tylko zaniżanie napięcia :/ Odpowiedź co to vdrop masz wyżej :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Pozatym odczyt softu.... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 (edytowane) Panowie, to tak ostatecznie, bo ide we wtorek kupic tego E2140. http://processorfinder.intel.com/List.aspx...c=&OrdCode= Mam szukac na pudelku czegos takiego "SLA93", ale czy moglby ktos moze cyknac fote gdzie dokladnie patrzec ? Ja wole poprostu na 100% byc pewnym, niz pozniej miec zonka. Z gory dzieki. Edytowane 26 Sierpnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Prawa scianka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 ale to o czym piszesz to nie jest vdrop tylko zaniżanie napięcia :/ Odpowiedź co to vdrop masz wyżej :| Człowieku nie irytuj się, to wszystko nie jest moim zdaniem takie oczywiste biorąc pod uwagę mój cytat. Droop to spadek. A napięcie ustawione w biosie mojego P5B Deluxe na owe 1,475V równa się 1,45-46 wg. PC Probe II (idle) i 1,392V pod pełnym obciążeniem. Zatem dalej wszystko już zależy od tego jak zdefiniujemy pojęcie "V-droop", bo sama nazwa mówi mi, że mam do czynienia ze spadkiem napięcia. Napisałem więc, że spadek jest duży i to niezależnie od tego, czy weźmiemy pod uwagę różnicę idle - stress, czy bios - stress. A odczyty wszelakich napięć, czy temperatur za pomocą programów to pomyłka, wiem o tym. Nie mam pod ręką miernika więc póki co, musi mi to wystarczyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Człowieku nie irytuj się, to wszystko nie jest moim zdaniem takie oczywiste biorąc pod uwagę mój cytat. Droop to spadek. A napięcie ustawione w biosie mojego P5B Deluxe na owe 1,475V równa się 1,45-46 wg. PC Probe II (idle) i 1,392V pod pełnym obciążeniem. Zatem dalej wszystko już zależy od tego jak zdefiniujemy pojęcie "V-droop", bo sama nazwa mówi mi, że mam do czynienia ze spadkiem napięcia. Napisałem więc, że spadek jest duży i to niezależnie od tego, czy weźmiemy pod uwagę różnicę idle - stress, czy bios - stress. A odczyty wszelakich napięć, czy temperatur za pomocą programów to pomyłka, wiem o tym. Nie mam pod ręką miernika więc póki co, musi mi to wystarczyć :wink: Dobrze, można tego nie rozumieć, ale zauważ że post nad Twoim jest ODPOWIEDŹ Sectora na takie pytanie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 @ Orgiusz No to maly test, czy dobrze kminie. Jest to wersja SLA3J, czyli ta teoretycznie gorsza ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Tak. Szukaj czegos co ma SLA93 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Teoretycznie - tak :wink: Nie czytalem zbyt uwaznie watku. Ja tu tylko moderuje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 SLA3J jest to L2- czyli ,,gorsza,, rev. a SLA93 to M0- czyli ,,lepsza,, rev. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Tyle to ja wiem. :rolleyes: Tyle ze zastanawia mnie sama gradacja czemu L2 jest gorsze od M0 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Tyle ze zastanawia mnie sama gradacja czemu L2 jest gorsze od M0 Dlatego napisałem w ,, :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...