Gość LudwiG Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 A mozesz mi napisac po co Ci nowe graty w kompie? Czym sie zajmujesz na codzien, bo rozumiem, ze posiadajac konsole grywasz na niej, a komp w takim razie sluzy do... Do ocieplania powietrza w pokoju... ludzie a do czego jest komputer? Do orania pola? @miguel w sklepach internetowych głównie podajesz tylko email, imię, nazwisko i telefon mnie o wiek jeszcze nikt nie prosił z kurierem włącznie. Jak nie miałem 18 lat to i tak zamówiłem już kilka kompów na siebie :razz: I gdybym mógł to też bym wolał chociaż jakiegoś używanego 7900gs albo 1950pro bo różnica pomiędzy 7600GS jest duża :wink: Nówka 7900GS już za 508zł jest http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9400719 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Taa, wciskajnie mu 7900GS jak ma 640Mb nisko taktowanego ramu. I co da wówczas 7900GS? Odpali gry w 1280x1024 ale wszystko na low z powodu ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Może teraz będzie lepiej, bo powalczyłem z biosem na moim mobo i z proca (narazie) wycisnąłem 2,4GHz, a nie z Easy Tune5 2,1Ghz :) Pamięci teraz zamiast chodzić na 264Mhz (odrobinę poniżej swoich taktów) chodzą na 300Mhz. Owszem - komp uruchamia się za 3 razem, ale taka kapryśna mobo już jest :) Wiem, że kres moich pamięci, to około 310Mhz, na 2,8V, więc można zrobować odrobinkę więcej :) 1. Do czego mi służą PC i PS2 ? PS2 do oglądania filmów i grania, a PC do tego samego, co PS2 + jeszcze do tego net. Wybrałem 7600GS, bo myślę, że nie ma sensu wkładać do takiego kompa 7900GS i lepiej zostawić trochę gotówki w kieszeni na dalszą modernizację. 2. @LudwiG. W sklepach internetowych zamawiałem na siebie i wszystko było OK (jak kupowałem grafę w morele.net). Chodzi mi o to, aby przesyłka doszła niezauważona przez rodziców. Pewnie nie będzie teraz modernizacji, bo w obecnym czasie (np. nowe buty do grania w soccera kupić będzie trzeba) starzy mogą zauważyć ten odpływ gotówki z mojego portfela. No więc są 3 możliwośći : a) kupić teraz AM2, ale jest ryzyko zauważenia wydatku b) kupić 1Gb 400Mhz - raczej nie zostanie zauważone - gorzej gdzie zamówić - do domu, czy do kumpla ? c) nazbierać porządniejszą sumę (może ktoś poda ile nazbierać, aby można było kupić porządnego kompa?) oczywiście wydać tyle, żeby zostało na podstawowe wydatki (np. ze 200-300 zł) - wtedy będzie bez ryzyka - jedyne takowe, to adres dostarczenia paczki (tzn. gdzie ją dostarczyć - kumpel, dom). Co o tym sądzicie ? PS. Czy tak podkręcony procesor potrzebuje lepszego chłodzenia niż BOX? Aktualnie jak piszę tego posta w SpeedFanie mam 32C. Co byście taniego i dobrego polecili ? Może być na miejscu w mieście np. w Simmtechu - www.skleppc.pl lub komputronik ? No jak nie będzie nic ciekawego lub będzie o wiele droższe niż w sklepie internetowym to trudno - wtedy wezmę z internetowego. PS2. Po graniu w TDU temperatura proca wynosiła 40C. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja bym na twoim miejscu kupil pamiec ten 1GB, z zamówieniem problemu nie powinno byc, zamawiasz kosc na kumpla dajesz mu kase on ci kosc odbierze i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Do ocieplania powietrza w pokoju... ludzie a do czego jest komputer? Do orania pola?Szczegolnie do netu, filmow, muzyki to potrzeba C2D, z 4GB ramu i grafa pokroju 8800. A Ty poza grami wykorzystujesz chociaz 50% mocy swojego kompa, czy tylko grzejesz nim dom? (no offence) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LudwiG Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Szczegolnie do netu, filmow, muzyki to potrzeba C2D, z 4GB ramu i grafa pokroju 8800. A Ty poza grami wykorzystujesz chociaz 50% mocy swojego kompa, czy tylko grzejesz nim dom? (no offence) :lol: umiesz czytać ? To poczytaj może posty miguela bo odpowiedź do czego komp ma służyć już padła :wink: Ja moim robie hałas sąsiadom... seeerioo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) No więc po podkręceniu na 2,4Ghz grało się lepiej, jednak czuję, że jeszcze czegoś brakuje. Pewnie chodzi o RAM. Mówicie więc, żeby kupić 1Gb DDR. Najlepiej by było, aby kupić te ramy na miejscu niż zamawiać przez internet (po prostu byłoby łatwiej). Co byście polecili, aby starzy zauważyli odpływu gotówki (myślę z 250 zł MAX) ? Czy jednak warto brać Patrioty za 302 zł ? PS. No jeżeli naprawdę będzie coś interesującego i tanio w sklepach internetowych, to jakoś będzie trzeba załatwić, ale w pierwszej kolejności myślę o sklepach w Białymstoku. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Brałbym Goodram'y 1GB PC3200 400MHz 240zł z apollo.pl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) A mogą być Apacery 1Gb 400Mhz za 242 zł ? Przynajmniej na miejscu by było... Ale Goodramy, to też dobra propozycja. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Apacery? Ciekawe na jakich kościach je robią teraz. Wolałbym Goodramy jednak. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) :lol: umiesz czytać ? To poczytaj może posty miguela bo odpowiedź do czego komp ma służyć już padła :wink:Zwracam honor, przejrzalem caly temacik i juz czaje w czym sprawa :wink: Komp ma byc modernizowany, bo ma sluzyc do grania :lol: A Ty JoTgiE za ta wypowiedz masz u mnie plusa - sluszne podejscie do sprawy B-) Pozdrawiam bez odbioru EDIT literowki Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Kaz!o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zwracam honor, przejrzalem caly temacik i juz czaje w czym sprawa :wink: Komp ma byc modernizowany, bo ma sluzyc do grania :lol: A wcześniej myślałeś, że do czego będzie modernizowany ? Pozdrawiam bez odbioru Czyżbyś nie miał nic do dodania :> ? Prawdopodobnie zdecyduje się na te Goodramki 1Gb. Czy będę mógł grać w TDU w 1024x768 AA x4 i wysokie detale ? Przeszukałem cały net i znalazłem te GoodRamy za 218 zł, więc jest to okazja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Bez problemu będzie smigac na takich detalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 A czy ktoś słyszał o problemach w działaniu i OC Goodramów na mojej mobo ? Ja przynajmniej coś takiego słyszałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...