Skocz do zawartości
Mr.Martin

Ibm Lenovo - Rescue And Recovery Media

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Na fotce nizej przedstawiam okienko aplikacji "Rescue and Recovery media"

Czy ktos moze mi wytlumaczyc co poszczegolne opcje znacza ( co to za opcja Rescue Media , recovery disc i Set up Password....), do czego sluza ?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4a1f03a0552d5ba.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Z czego (z jakiego źródła) będziesz przywracać kopię systemu przy braku możliwości uruchomienia systemu windows. Chodzi oczywiście o Twoją kopię a nie standardowy kreator. Ten drugi jest na ukrytej partycji.

2. Co by było gdybyś stracił ukrytą partycję? A no właśnie po to jest opcja utworzenia bootowalnej płyty recowery czyli 2 opcja

3. A jeśli nie będziesz pamiętał hasła? I tutaj IBM służy pomocą. Tworzysz w tej zakładce odpowiedni nośnik który pozwala Ci na usunięcie hasła. Ale to działa tylko na Twój komputer i Twoje hasło, tak więc możesz zapomnieć o usuwaniu hasła za pomocą tej płytki na innych komputerach IBM.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Excray napisał(a):

1. Z czego (z jakiego źródła) będziesz przywracać kopię systemu przy braku możliwości uruchomienia systemu windows. Chodzi oczywiście o Twoją kopię a nie standardowy kreator. Ten drugi jest na ukrytej partycji.

2. Co by było gdybyś stracił ukrytą partycję? A no właśnie po to jest opcja utworzenia bootowalnej płyty recowery czyli 2 opcja

3. A jeśli nie będziesz pamiętał hasła? I tutaj IBM służy pomocą. Tworzysz w tej zakładce odpowiedni nośnik który pozwala Ci na usunięcie hasła. Ale to działa tylko na Twój komputer i Twoje hasło, tak więc możesz zapomnieć o usuwaniu hasła za pomocą tej płytki na innych komputerach IBM.

Dzieki za wytlumaczenie Chcialem sie upewnic zanim cos zrobie zeby nic nie zwalic.

Jak rozumiem druga opcja sluzy do wykonania plytki (plytek DVD) za pomoca ktorych na czystym dysku bede mogl przywrocic ukryta partycje z calymi tam zasobami co tam sa ? ( takie plytki Recovery ktore sa dolaczane czasami do Laptopow)

Co do trzeciej opcji - to o jakie hasla tutaj chodzi - czy te zakladane na plyte glowna (caly laptop) i dysk HDD ? ( bo cos slyszalem ze jak sie je zapomni to trzeba albo przeflashowac pamiec biosu ( przez serwis) a jak zapomni sie hasla HDD to dysk do wymiany bo nie da sie odzyskac)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

Mam takie pytanko.

Kupiłem lapka Lenovo 3000 N200 z Windowsem Vista i zastanawiam sie co mam zrobić aby po formacie dysku twardego było moziwe ponowne zainstalowanie Windowsa.Nie otrzymalem niestety Recovery CD co mnie bardzo zdziwilo i teraz nie wiem co robić.

Nalezy zrobic Rcovery CD??Jakim programem?W jaki sposób?

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JejoX napisał(a):

witam,

Mam takie pytanko.

Kupiłem lapka Lenovo 3000 N200 z Windowsem Vista i zastanawiam sie co mam zrobić aby po formacie dysku twardego było moziwe ponowne zainstalowanie Windowsa.Nie otrzymalem niestety Recovery CD co mnie bardzo zdziwilo i teraz nie wiem co robić.

Nalezy zrobic Rcovery CD??Jakim programem?W jaki sposób?

Patrz post nr 1 i 2.

Ew. kliknij przycisk z narzedziami na swoim N200 (taki pomaranczowy - chyba jak u mnie) i wtedy wejdz w zakladke recovery i sporzadz sobie kopie CD/HDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam taki problem, ze w opcji Rescue and recovery mam tylko tą pierwszą opcje Rescue Media. Wiecej nie ma nic:/

I co moge zrobić w takim przypadku?

Wprawdzie udało mi sie zrobić obraz Gostem tej ukrytej partycji, ale nie wiem co teraz.

Czy mógł bymi ktoś pomóc??

byłbym wdzieczny

pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi