Skocz do zawartości
kuebk

Kerio Strasznie Spowalnia Lan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Problem mam nastepujacy: Gdy chce odpalic cos z dysku udostepnianego przez drugi komputer to musze czekac czekac czekac, czas czekania jest proporcjonalny do wielkosci pliku [o ile mozna tak to nazwac:P]. Po wylaczeniu Kerio problem czekania znika.

Problem nie wystepuje gry zgrywam cos na dysk sieciowy.

Uzywam wersji 4.1.2 i WinXP na obu komputerach.

Wie ktos moze jak sie pozbyc tego szkodliwego efektu pracy Kerio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli piszesz o win route, to instaluje sie tylko na hoscie

a co do objawow to u mnie to samo - wyszukiwanie komputerow w LANie,

ale jak utworze skrot sieciowy to jest ok - natychmiastowa reakcja

Uzywam Kerio Personal Firewall.

Dokladnie rzeczy ujmujac to wszystko chodzi super bez zadnych problemow oprocz odpalania plikow z innego kompa, wtedy trzeba czekac i czekac az Kerio cos wymysli - niestety nie jestem za bardzo cierpliwy a czas oczekiwania w przypadku duzych plikow musi byc dlugi bo nigdy nie dotrwalem do konca. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Kerio w wersji darmowej (2.1.5 albo te nowe) da się ustawić tak żeby udostępniać połączenie?

Z informacji na stronie wynika że nowe Kerio umożliwiają to tylko w wersji pełnej/płatnej. Podobną informację znalazłem o darmowym ZoneAlarm. Czy znacie jakąś dobrą darmową zaporę w której da się to ustawić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi