kuebk Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Witam! Problem mam nastepujacy: Gdy chce odpalic cos z dysku udostepnianego przez drugi komputer to musze czekac czekac czekac, czas czekania jest proporcjonalny do wielkosci pliku [o ile mozna tak to nazwac:P]. Po wylaczeniu Kerio problem czekania znika. Problem nie wystepuje gry zgrywam cos na dysk sieciowy. Uzywam wersji 4.1.2 i WinXP na obu komputerach. Wie ktos moze jak sie pozbyc tego szkodliwego efektu pracy Kerio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 jezeli piszesz o win route, to instaluje sie tylko na hoscie a co do objawow to u mnie to samo - wyszukiwanie komputerow w LANie, ale jak utworze skrot sieciowy to jest ok - natychmiastowa reakcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 jezeli piszesz o win route, to instaluje sie tylko na hoscie a co do objawow to u mnie to samo - wyszukiwanie komputerow w LANie, ale jak utworze skrot sieciowy to jest ok - natychmiastowa reakcja Uzywam Kerio Personal Firewall. Dokladnie rzeczy ujmujac to wszystko chodzi super bez zadnych problemow oprocz odpalania plikow z innego kompa, wtedy trzeba czekac i czekac az Kerio cos wymysli - niestety nie jestem za bardzo cierpliwy a czas oczekiwania w przypadku duzych plikow musi byc dlugi bo nigdy nie dotrwalem do konca. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Czy Kerio w wersji darmowej (2.1.5 albo te nowe) da się ustawić tak żeby udostępniać połączenie? Z informacji na stronie wynika że nowe Kerio umożliwiają to tylko w wersji pełnej/płatnej. Podobną informację znalazłem o darmowym ZoneAlarm. Czy znacie jakąś dobrą darmową zaporę w której da się to ustawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...