Worms14 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie. Za namową Malika zmieniłem chłodzenie na WC, a po ostatnich jego dokonaniach z WC-etem zdecydowałem się na moding własnego. Wiem, że nigdy nie będzie to tak piękne jak u naszego doktorka, ale z drugiej strony może komuś się na coś to przyda. Do kibelka brakuje bloku na grafikę, który blokuje dalsze modernizacje. Mam nadzieje, że dojedzie, wtedy będzie można zapodać bloczki na chipsety, które czekają w szufladzie. Zestaw składa się z: Prison pro V2 by Kyniek, Laing DCC1-MCS, BlackWater Ultimate 123-MCS, Rez. 5.25-MCS Temperatura pokojowa 24 stopnie Zestaw pracuje, na co dzień przy ustawieniach: C2D-3.2GHz Vcpu 1.41v temperatura 36 w spoczynku, orthos 45 stopni, Czekam na budującą krytykę i pozdrawiam Edytowane 1 Marca 2007 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) troche za dużo fotki ważą ;/ ocenie za chwilę jak się załaduje :lol: ale narazie fajnie ;) wreszcie <_< thx telekompromitacja... (co nie zmienia faktu że foty swoje ważą ;) ) do malowania mogłeś się trochę bardziej przyłożyć (nad dyskami widać trochę ciemniejszej farby, albo mi się wydaje ;) ) wywaliłbym kilka wentyli, np jeden z boku i z dołu hmm naprawdę nie dało się pompki i chłodnicy do środka wepchnąć? poczekam na wersję ostateczną :) Edytowane 1 Marca 2007 przez adzio_tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprykarz Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Ładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Jakoś WC w tej postaci traci sens .... Ilość wiatraków przytłaczająca! Edit: zmniejsz fotki bo nie dodam do galerii :P Edytowane 1 Marca 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Masz rację adzio_tuning, do malowania się nie przyłożyłem, tak naprwdę to pierwszy raz miałem spray w reku, brak wprawy. Druga sprawa jest też taka, że nie miałem tego gdzie zrobić. Planowałem by chłodnicę i reza załadować do obudowy, jednak jest to nie wykonalne, dwie zatoki 5,25 to za mało, dodatkowo ogranicza mnie biurko, które jest za niskie jak na tą obudowę, a to jest jedyne miejsce gdzie może stać. Za obudową też można było zrobić, takie nawet były przymiarki, ale już nie pamiętam, czemu z tego zrezygnowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Moze bede brutalny ale co to ma byc ? 1.Wentyle , omg nie dalo sie ich wiecej zalozyc ? 2.Zielony UV rox -> ogolnie wielkie dzieki dla Ciebie bo mialem zaparcia od 3dni , teraz jest ok 3.Ja myslalem , ze to jakas nowa rewizja bedzie a tu jeden biedny kyniek na procu i nic wiecej <_< Nie wiem , wstydzilbym sie cos takiego pokazac , no ale ok... 4.To cos , nie wiem subwoofer ? Po kiego Ci to ? Nie dalo sie upchac chlodnicy w obudowie albo przynajmniej ja schowac gdzies z tylu ? Sorry , ale nic mi sie w Twoim kiblu nie podoba , no moze poza mobo i ramami ale to przeciez xero malikowego configu . Wiem, że nigdy nie będzie to tak piękne jak u naszego doktorka :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Nie pokazuj się tu z takimi fotkami. Jest regulamin i punkt dotyczący rozmiaru zdjęć. Resizer nie zwalnia Cię z obowiązku stosowania się do zasad. ------ Myślałem że zobaczę tu coś konkretnego. Wydawało mi się także że chcesz wzorować swoje wc na Malikowym. Szkoda że całość poszła w stronę kiczu... Edytowane 1 Marca 2007 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 10 wentylatorów vs 1 bloczek ? to raczej ac z elementem wc w środku :wink: pomysł pewnei był dobry, malowanie itp. ale z wykonaniem już gorzej. jak z popką? cicha ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Dzięki skrzynce gdzie się znajduję jest nie słyszalna, bo normalnie to hałasuje strasznie, na początku nie było tak źle jednak teraz się rozkręciła. Grafika się grzeje, mostki się palą stąd ta ilość wentyli, za dwa tygodnie będzie to inaczej wyglądało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Przepraszam, z pełnym szacunkiem, ale co w tym kiblu jest z kibla Malika? Jakoś nie wiem, dlaczego myślicie, że Worms się na nim wzorował :o Jakieś kompleksy? Co do reszty to wszyscy mają rację. P.S.: Co do podobieństawa do Malika, to ja widze tylko identyczną sygnature :P lol Edytowane 1 Marca 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Właśnie chodzi o to, że nie chciałem robić takiego samego kibla jak Malik, chciałem zrobić coś nowego. Swoją drogą nie myślałem, że spotkam się aż z taką krytyką. Edytowane 1 Marca 2007 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Właśnie chodzi o to, że nie chciałem robić takiego samego kibla jak Malik, chciałem zrobić coś nowego. Swoją drogą nie myślałem, że spotkam się aż z taką krytyką. A sygnatura sie sama zrobiła ;) P.S: Czy ja dobrze widze? 11 wentyli nie licząc tych na grafie i zasiłce? Edytowane 1 Marca 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 ...za dwa tygodnie będzie to inaczej wyglądało... Mi sie tam podoba :) No fakt za dużo tych wentylków, ale zapomniałeś dopisać ze czekasz na resztę klocków i nie długo full WC:) POWODZENIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Przepraszam, z pełnym szacunkiem, ale co w tym kiblu jest z kibla Malika? Jakoś nie wiem, dlaczego myślicie, że Worms się na nim wzorował :o 2525864[/snapback] Jakieś kompleksy? Nawet jeżeli miałem, to po obejrzeniu fotek mi przeszły. @Worms14: 1) Zamiast dawać dziesięć fotek praktycznie tego samego ujęcia mógłbyś pokazać zawartość magicznej skrzynki, jestem ciekaw jak upchałęś chłodnicę i pompkę. 2) Jak się spisuje Aerocool (ten na tyle budy), chodzi mi głównie o drgania? 3) Krytyka jest, bo poziom WC na forum idzie w górę, a Twój kibel w obecnym stadium - hmm - nie powala (eufemizm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) A takie dziwne przeczucie... Nawet jeżeli miałem, to po obejrzeniu fotek mi przeszły. @Worms14: 1) Zamiast dawać dziesięć fotek praktycznie tego samego ujęcia mógłbyś pokazać zawartość magicznej skrzynki, jestem ciekaw jak upchałęś chłodnicę i pompkę. 2) Jak się spisuje Aerocool (ten na tyle budy), chodzi mi głównie o drgania? 3) Krytyka jest, bo poziom WC na forum idzie w górę, a Twój kibel w obecnym stadium - hmm - nie powala (eufemizm). to już się boje co będzie jak w końcu skończę swoje i je tu pokaże :lol2: faktycznie są jakieś kryteria utarte, ale właściciel ma swój gust i to jemu się powinno podobać :) najbardziej bije po oczach ilość wentyli :blink: straszne, zrób coś z tym Edytowane 1 Marca 2007 przez adzio_tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Z taką budą to nic tylko grzejnik C22 50X60 (dłXwys) do tego pompa CWU chłodzenie na chipset i karte i obkleić ją maxymajnie radiatorami no i 1 wentyl zostawić i cicho chłodno i wszystko w kupie. Takie są moje odczucia. kolorek wnetrza to kwestia gustu. Licze że edycja kolejna edycjia bedzie już naprawde udana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Panowie wentyle wylecą, jak tylko dotrą pozostałe graty, zostanie tylko ten od dołu obudowy i na tylnej ściance. Jednak na ta chwilę musi zostać tak jak jest. Skrzynka mieści chłodnice z 6 wentylami dodatkowo 3 wentyle nadmuciach!ące powietrze do środka, oświetlenie w postaci katody - drugie dno. Pierwsze dno: rezerwuar, pompka, zasilacz do podzespołów, katoda. Co do skrzynki nie mam aktualnych fotek miejsca, w którym znajduje się chłodnica, zostało to dno oklejone matą, więc wygląda troszkę lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Według mnie 'WC' dosyć nieprzemyślane i przesadzone. Za kwotę, którą wydałeś na same wentylatory mógłbyś złożyć całkiem niezłe chłodzenie. IMO to jest przykład, że mając kasę można zepsuć wszystko. Mam nadzieję, że przy przebudowie bardziej się przyłożysz. Trzymam kciuki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 taką skrzynkę mogłeś wkomponować w miejsce mad zasilaczem, wyciąć 3 otwory w topie budy dało by to leprzy przepływ w budzie, zwiększyło mobilność układu i estetyke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Pewnie ze moglem, ale jak juz pisalem, obudowa stoi pod biurkiem i ma 8mm luzu, jaka mialbym tu cyrkulacje? Oczywiscie, ze na upartego moglbymbym kombinowac i nie jest powiedziane, ze kiedys tego nie zrobie. Jednak aktualne rozmieszczenie gratow od WC podoba mi sie, faktycznie do czestego rozbierania komputera jest beznadziejne, sam fakt, ze musze ze wszystkim smigac na srodek pokoju jest powalajacy, hehe. Nie majac praktyki z WC i odpowiednich narzedzi i tak jestem zadowolony z tego, co mi wyszlo, wiem, ze moglo to wszystko lepiej wygladac, czas jakim sie dysponuje robi swoje. Racja jest tez, ze projekt nie byl przemyslany pod katem wybranych podzespolow, mialo byc wydajnie i w okresie kiedy skladalem wc takie klocki zostaly mi zasugerowane. Wszystko mozna zaladowac do obudowy jakby bylo troszke mniejsz. Edytowane 2 Marca 2007 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Ja bym wyrzucił kółka spod budy, chłodnicę dał na górę i będzie wystarczający przewiew... W tej chwili to chyba rekord tego forum pod względem liczby wentyli w jednym kompie :wink: Czekam na ostateczną wersję, bo narazie to nie ma sensu... (bez obrazy, tfu... urazy :D) Edytowane 6 Marca 2007 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Jeżeli nie będzie to wyglądało fajnie(całościowy komplet za 2~3 tygodnie), wyklejam to matą. Nie pojmuję też dlaczego większość z was koniecznie chce wszystko zamknąć w obudowie, moim zdaniem źle to nie wygląda, tylko strasznie jest nieporęczne, jednak nie czuję się na siłach by zamknąć całość w środku. Wychodzi na to, że nie posiadam wyobraźni do składania kibli, hehe. Edytowane 6 Marca 2007 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 do kupowania wentylatorów tez nie masz wyobraźni 20 wentylatorów do chłodzenia jednego komputera to trochę przesada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Cienias :P ja łącznie z zasilaczem mam 12 wentyli i narazie tylko 3 bloki... w następnej rewizji 6 bloków będzie i kolejny wentylek :P A tak poważniej - Patent z osobną skrzynką fajny - mnie jednak razi jej wielkość i marnotrawstwo miejsca :/ Jacek-Placek pdobną zrobił tylko 2 razy mniejszą. Rozumiem że LAinga trzeba było owinąć setką warst maty by uszy nie więdły - ale mimo to jest jednak jeszcze sporo miejsca niezagospodarowanego... P.S. co to jest to świecące na zielono między koszyczkami na dyski?? :/ chba ślepy jestem czy co.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Kyniek nie wiem o co pytasz, może są to wentyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Wszystko git tylko nie rozumię po kiego grzyba pakować prawie całe WC w oddzielną skrzynkę mając budę bigtower. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 I tak powiem... Człowieku.. w którym worku zostawiłeś swój gust ;)? Na prawdę podoba Ci się to malowanie ;) ? Nie wierze, że próbowałeś zmieścić chłodnicę w środku ;) Mogłeś to zrobić nad zasilaczem i chłodnice przykręcić bokiem, tym bokiem przy na którym jest okno. O wiatrakach nie będę wspominał, bo już wypowiedzieli się na ten temat moi poprzednicy. Liczę na to , że zmieścisz tą chłodniczkę, bo w takiej postaci szpeci trochę ogólny zarys idei chłodzenia wodnego a przecież masz BT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Przesadziłeś masz duzo miejsca w budzie jeszcze.A wg mnie to ma byc wc,a nie ac,bo illosc wentyli sugeruje zatracenie sensu tego:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Dalej sądzę iż chłodnica nie jest w moim przypadku do wsadzenia w obudowę, nie wyobrażam sobie jak Wy to widzicie, jeżeli ktoś mnie nie odwiedzi i mi w tym nie pomoże to marne szanse na udany projekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Kyniek nie wiem o co pytasz, może są to wentyle. A ja nie wiem jak opisać to o co pytam :P - jak jest fotos budy z boku to na jej przecie w dolnej części jest to coś co mnie intryguje - koszyczki na dyski twarce?? Podświetlone na zilono?? co tam jest? Co do upychania chłodnicy w budzie - moim zdaniem nie ma sensu i tyle - za mało przedświtu - lecz jak ktoś lubi gotować kompa to proszę bardzo ;) Co tak właściwie się znajduje w tej skrzycne?? W dolnej części widzę chłodnicę (te wentyle na przeciwnej ścianie niż jestchłodnica to bym wywalił bo są po nic - albo bym walną drugą chłodnicę by było symetrycznie :unsure: ale to by zakrawało o paranoje) w górnej części skrzynki widzę pompkę i rez... i takie dziwne pudełko... co to jest?? jakiś zasilacz?? Acha - jeszcze co do samej obudowy - to ja bym zmodyfikował tak że wentyle na dole pompują powietrze i tam są filtry a na górze bym wywalił wentyle i same grile zostawił - albo nic - żadnych filtrów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...