Havoc Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Wiem że to się powtarza w różnych wątkach ale temat jest płynny a i opinii co nie miara. Płyta do 430zł na 775. Z początku będzie tu Pentium 631 a potem jakiś c2d mam nadzieję. Tak więc poradźcie coś. Można powiedzieć bierz p5n-e sli, ale wyczytałem też wiele negatywów na układy zasilania i wadliwość mobo, a właśnie ją chciałem kupić. Teraz po prostu już nie wiem i znów zwracam się z pytaniem do was. ogólnie sprzęt bedzie taki: -pentium 631 -mobo -1gb goodram 667 lub cos w podobnej cenie co da rade -7300GT 256Mb/128bit -HK-350AP no i oczywicie oc na maksa. Dlatego przerazilem sie komentarzem ze p5n nie wytrzymuje wysokiej fsb przez dlugi czas. przy okazji jeszcze jedno pytanie. asus p5b na allegro wacha sie od 350zl do 450 nawet. Nie mowie o deluxe. Czy "zwyklej" p5b jest kilka wersji oprocz DLX? Edytowane 1 Marca 2007 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Asus P5N-E SLI (nForce 650i) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Dokładnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Abit AB9 lub AB9 Pro. A co do P5B. Sa rozne rewizje wnoszace zmiany. A cena pewnie wcha sie bo czesc to nowki a czesc prawdopodobnie serwisowki jakie na forach sa. Czy to po wymianie , czy po naprawie. Wiec ludzie sie pozbywaja tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 W tej cenie tylko Asus P5N-E SLI jak mówi XvAK i eQ. Ceny na skąpcu zaczynają się od 400zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Więc Asus P5N-E SLI (nForce 650i) lub ew. AB9 Pro. Ja brałbym Asusa, przed jego zakupem poważnie się zastanawiałem nad odpowiednia płytą główną. Testy mnie przekonały. Asus jest wydajniejszy i na nim sprzęt można bardziej podkręcić. Ja brałbym Asusa (cena ~410zł w Apollo), ew. Abita (cena ~475zł w Apollo). Skoro to ma być do 430zł dobra płyta to tylko Asus P5N-E SLI (nForce 650i). Jeżeli masz jeszcze problem to poczytaj nieco o nim. Powinieneś się wtedy zdecydować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Dobra przekonaliście mnie, mam nadzieje że w sklepie w mieście będzie podobna cena bo nie chciałbym reklamować przez neta, te wysyłki i w ogóle. Ale okey. Będzie p5n-e :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...