Skocz do zawartości
Gość

[~600zl] Mobo I Procek

Rekomendowane odpowiedzi

Z okazji premiery Stalkera postanowilem sobie odswiezyc config z podpisu ;]

Caly czas myslalem nad komplecikiem sandiego 3700+ i asusie A8n sli. Niestety dostepnosc tej plyty glownej jest znikoma, a zalezy mi na "taniej" plycie wspierajacej technologie sli. Powoli zaczynam wiec interesowac sie podstawką AM2.

Dobra, dosyc biadolenia. Komp do grania w csa, kwota około 600zł na mobo i procka. Co wybrac? 939 czy am2? Jezeli am2 to jakie mobo i cpu? Jezeli nie to czy polowac na tego asusa czy szukac czegos innego?

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zrobił to inaczej :wink:

Mianowicie dołożył 150zł i zakupił p5n-e + pentium D lub p4. Potem hop na c2d :)

Takie rozwiazanie nawet nie wchodzi w gre. Nie stac mnie na pozniejsze hop na c2d. W sumie nie stac mnie na ddr2 gbybym dolozyl te 150zł wiecej :lol: Zreszta ten asus ma niestety beznadziejnie ulozone sloty pcx i pci. Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm za ta kwote to ciezko naprawde bo za 400zl powiedzmy mialbys ale bez sli na 939 biostar nf4 a9a + venice 3k @27000mhz ale brak sli jeden rdzeni

za 600zl to tylko am2 z x2 rob jak uwazasz poza tym po co ci sli??

Edytowane przez bryken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi