Woytman Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Jak to w koncu jest... :?: Otatnio tyle sie slyszy o rzekomym przeklamywaniu wskazan temparatury przez to Mobo 8O ... tak ze w koncu ja tez zwatpilem :? Posiadam XP1700+ smyka na 2100MHz przy 1,725V... Proca chlodze zestawem: Blok by Mate SEv1 Pompa Eheim1250 - 1200l/h Chlodniczka... hmmm... nawet niewiem od czego :wink: ale duza :) +2 Wentyle 80` -7V Temperatura powietrza +/- 20`C, Woda 24`C Wg wskazan z USDM i biosu to w Iddle mam 33` a w Stress 37`C ... Cudownie :wink: Jest tylko jedno male ale 8O ... no ale jesliby dodac te 5-7`C o jakie rzekomo zaniza ten Epox, to temperatury nie wygladaja juz klarownie: Iddle 40`C a Stress 44`C ... Wczesniej tym samym ukladem chlodzilem Cel1000@1200 na plycie BXMaster i tam temp. w Stress wynosila 30-31`C ale chlodnica byla bez wentyli... Swietnie by bylo gdyby wypowiedzieli sie posiadacze tego samego Epoxa i WB od Mate`a :) I ewentualnie co moge jeszcze zrobic zeby jeszcze bardziej obnizyc temperature :) Pozdrovka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Ja ma WC od DDena (blok to maze3, nagrzewnica od chevette) i temp w stresie (vcore 1.8V) to ~34-35C. Informacje o przeklamywaniu wskazan ondie naszego epoxa dotycza gl. rev. 1.0, a przedewszystkim, starych biosow. Ja na starszym biosie mialem temp 26-27 full load i wtedy faktycznie nalezalo dodac te 7C... Po zmianie biosu mam 34-35C, a przeciez nic w chlodzeniu nie zmienilem ;). To sum up- jesli masz najnowszy bios to odczyt ondie miesci sie w tolerancji +/- 1C (za EpoXTechem z nForceHQ.com) czyli nie ma sie czym przejmowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Informacje o przeklamywaniu wskazan ondie naszego epoxa dotycza gl. rev. 1.0, a przedewszystkim, starych biosow. Ja na starszym biosie mialem temp 26-27 full load i wtedy faktycznie nalezalo dodac te 7C... No to luzik :wink: Po zmianie biosu mam 34-35C, a przeciez nic w chlodzeniu nie zmienilem ;). Jakbys jeszcze podal czy jest to srednia Temp. i ewentualnie jaka masz temp. powietrza i wody. Potrzebny mi jest jakis punkt odniesienia zeby przekonac sie o wydajnosci mojej chlodnicy i bloku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Jakbys jeszcze podal czy jest to srednia Temp. i ewentualnie jaka masz temp. powietrza i wody. Potrzebny mi jest jakis punkt odniesienia zeby przekonac sie o wydajnosci mojej chlodnicy i bloku Jest to max. zanotowana temp. po ok. 3 dniach pracy kompa przez 24h. Temp. wody ci nie podam bo nie mam czym jej zmierzyc ale wg mnie twij zestaw spisuje sie b. dobrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 dobrze ze wyjasniliscie sprawe z ta temperatura na 8rda+ bo juz sie balem o swoja temperature. Ja dzisiaj zalozylem u sibie blok wodny LEv3 i narazie mam duza temperature bo az 38c iddle ale jutro jeszcze pokombinuje aby temperatura spadla. draak_2002 jaka serie procesora masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 JIUHB 0303. Wybralem ja sugerujac sie opiniami ludzi z zachodnich forow ;) i nie zawiodlem sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...