Skocz do zawartości
Woytman

8RDA+...Moje WC... jaka faktycznie temperatura ??? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to w koncu jest... :?:

Otatnio tyle sie slyszy o rzekomym przeklamywaniu wskazan temparatury przez to Mobo 8O ... tak ze w koncu ja tez zwatpilem :?

Posiadam XP1700+ smyka na 2100MHz przy 1,725V...

Proca chlodze zestawem:

Blok by Mate SEv1

Pompa Eheim1250 - 1200l/h

Chlodniczka... hmmm... nawet niewiem od czego :wink: ale duza :) +2 Wentyle 80` -7V

Temperatura powietrza +/- 20`C, Woda 24`C

Wg wskazan z USDM i biosu to w Iddle mam 33` a w Stress 37`C ... Cudownie :wink:

Jest tylko jedno male ale 8O ... no ale jesliby dodac te 5-7`C o jakie

rzekomo zaniza ten Epox, to temperatury nie wygladaja juz klarownie:

Iddle 40`C a Stress 44`C ...

Wczesniej tym samym ukladem chlodzilem Cel1000@1200 na plycie BXMaster i tam temp. w Stress wynosila 30-31`C ale chlodnica byla bez wentyli...

Swietnie by bylo gdyby wypowiedzieli sie posiadacze tego samego Epoxa i WB od Mate`a :)

I ewentualnie co moge jeszcze zrobic zeby jeszcze bardziej obnizyc temperature :)

Pozdrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ma WC od DDena (blok to maze3, nagrzewnica od chevette) i temp w stresie (vcore 1.8V) to ~34-35C.

Informacje o przeklamywaniu wskazan ondie naszego epoxa dotycza gl. rev. 1.0, a przedewszystkim, starych biosow. Ja na starszym biosie mialem temp 26-27 full load i wtedy faktycznie nalezalo dodac te 7C...

Po zmianie biosu mam 34-35C, a przeciez nic w chlodzeniu nie zmienilem ;).

To sum up- jesli masz najnowszy bios to odczyt ondie miesci sie w tolerancji +/- 1C (za EpoXTechem z nForceHQ.com) czyli nie ma sie czym przejmowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacje o przeklamywaniu wskazan ondie naszego epoxa dotycza gl. rev. 1.0, a przedewszystkim, starych biosow. Ja na starszym biosie mialem temp 26-27 full load i wtedy faktycznie nalezalo dodac te 7C...

No to luzik :wink:

Po zmianie biosu mam 34-35C, a przeciez nic w chlodzeniu nie zmienilem ;).

Jakbys jeszcze podal czy jest to srednia Temp. i ewentualnie jaka masz temp. powietrza i wody.

Potrzebny mi jest jakis punkt odniesienia zeby przekonac sie o wydajnosci mojej chlodnicy i bloku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbys jeszcze podal czy jest to srednia Temp. i ewentualnie jaka masz temp. powietrza i wody. 

Potrzebny mi jest jakis punkt odniesienia zeby przekonac sie o wydajnosci mojej chlodnicy i bloku

Jest to max. zanotowana temp. po ok. 3 dniach pracy kompa przez 24h. Temp. wody ci nie podam bo nie mam czym jej zmierzyc ale wg mnie twij zestaw spisuje sie b. dobrze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze ze wyjasniliscie sprawe z ta temperatura na 8rda+ bo juz sie balem o swoja temperature.

Ja dzisiaj zalozylem u sibie blok wodny LEv3 i narazie mam duza temperature bo az 38c iddle ale jutro jeszcze pokombinuje aby temperatura spadla.

draak_2002 jaka serie procesora masz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi