kempes84 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Witam. Ostatnio kupilismy mojej dziewczynie kompiuter do ktorego polecono nam dysk Seagate (pojemnosc i cache sami wybralismy). Dysk mial byc cichy i bezproblemowy (a do tego 5 lat gwarancji :rolleyes: ). Problem jest w tym, ze dysk sie jakos dziwnie zachowuje podczas pracy, a mianowicie: jest glosny i czasem wydaje takie dziwne dzwieki jak popiskiwanie. Sam mam stara barracude 60GB 7200rpm i nic takiego nie dzieje i nigdy sie nie dzialo z moim dyskiem. Czy to jest normalne, czy jednak to jakas wada dysku?? (tej 250-tki). :ph34r: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziu Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Już kiedyś pisałem coś o moich dyskach seagate: 250gb ata 16mb: wydaje jakiś taki dźwięk (sam nie wiem czy to niski czy wysoki w każdym bądź razie mnie drażni) 160gb sataII jakoś dziwnie "szoruje" a 320gb 16mb sata II byla bardzo głośna jezeli chodzi szum talerzy Jedyna dobra sprawa w tych dyskach to wydajność i głośność przy odczycie i zapisie bo przez te ich odgłosy nic nie słychać. I to nie jest tak że tylko od czasu do czasu ale te dźwięki są ciągłe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f3nikz Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Niestety te dyski mają to do siebie;// w zasadzie z tego co słyszałem to tylko Hitachi robią w miarę ciche dyski ale niestety nie ma róży bez kolcy - to odbija się poniekąd na ich wydajności.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes84 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Dziekuje bardzo za odpowiedzi, facet w sklepie zachwalal ze sa ciche, ale widac nie zna sie lub mocny kit wciskal i ja to chwycilem. U mnie piski sa tylko czasem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) [...] ale niestety nie ma róży bez kolcy - to odbija się poniekąd na ich wydajności..Imho trochę przesadzasz... seria t7k500 potrafi rozłożyć 7200.10. Mam tu w szczególności na myśl modele 500GB i 320GB. Wiadomo że nie w wszystkich testach, ale nie są słabsze. Edytowane 7 Marca 2007 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...