misico Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Wydaje się rzeczywiście logicznym, że Vista ze swoimi 'wodotryskami' i 'dłuższym kodem' wpływa znacząco na skrócenie czasu pracy na bateriach, ale powstaje pytanie czy w takim razie praca na bateriach ma jeszcze jakiś sens, bo pojemność baterii zdecydowanie nie nadąża za 'wymogami' OS... Edytowane 6 Marca 2007 przez misico Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Hmm... czas pracy na bateriach na lapku z Vistą jest znacząco mniejszy niż z XP! O ile w przypadku Aspire było to zarówno dla XP i Visty 'tylko' 2,2 h, Asusa 3,4 h dla XP a 3,3 h dla Visty, to na Toshibie A100 widać znaczącą różnicę: 4,7 h dla XP i 2,4 h dla Visty (podaję dane za: "neues - technik" 3sat 5.03.2007). Wydaje się rzeczywiście logicznym, że Vista ze swoimi 'wodotryskami' i 'dłuższym kodem' wpływa znacząco na skrócenie czasu pracy na bateriach, ale powstaje pytanie czy w takim razie praca na bateriach ma jeszcze jakiś sens, bo pojemność baterii zdecydowanie nie nadąża za 'wymogami' OS... czlowieku wyj3b ten zryty system:) ja nie wiem ludzie az tak was jaraja te kolorowe ikonki i ladne okienka, kosztem ogromnego spadku wydajnosci ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 czlowieku wyj3b ten zryty system:) ja nie wiem ludzie az tak was jaraja te kolorowe ikonki i ladne okienka, kosztem ogromnego spadku wydajnosci ?? dokladnie.....ten system to niewypal....drugi obok Millenium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Wydaje się rzeczywiście logicznym, że Vista ze swoimi 'wodotryskami' i 'dłuższym kodem' wpływa znacząco na skrócenie czasu pracy na bateriach, ale powstaje pytanie czy w takim razie praca na bateriach ma jeszcze jakiś sens, bo pojemność baterii zdecydowanie nie nadąża za 'wymogami' OS...Są 2 podejścia : 1)Sprzęt nie pasuje do oprogramowania - wymień sprzęt (kup nowszy tako rzecze Bill Bramkarz) 2)Oprogramowanie nie pasuje do sprzętu - wymień oprogramowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Są 2 podejścia : 1)Sprzęt nie pasuje do oprogramowania - wymień sprzęt (kup nowszy tako rzecze Bill Bramkarz) 2)Oprogramowanie nie pasuje do sprzętu - wymień oprogramowanie 3cie rozwiazanie - wywal system i zainstaluj xp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 nie wiem co wy chcecie od tego systemu, u mnie śmiga jak marzenie, a w ogóle jaki sens ma ten temat? pytanie czy praca na baterii ma sens jest tendencyjne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Nie no kucyk, nie znasz sie. Przeciez Vista wymaga 4 rdzeniowego CPU i 4GB ramu zeby sie dalo pracowac. Przeciez oczywiste ze osoby ktore nie korzystały z tego systemu wiedzą lepiej..... To nic ze system ma tylko niewiele większe wymagania od XP i juz na nowym komputerze za ~3tys pracuje szybciej od XP. Oni wiedza lepiej... A sensu tematu tez nie widze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...