Skocz do zawartości
yotomeczek

AMD vs INTEL (przydługie i pokojowe w zamyśle)

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowaną zaletą AMD jest jego przyszłościowość, szczególnie chodzi o zestaw na Duronie ... a co do przyszłosci celka to chyba można pominąć ten temat  :oops:

Ja bym powiedział że możliwość zmiany mnoznika. Co do przyszłościowości to możńa pęknąc ze smiechu (bez urazy). od kiedy to podzespoły komputera są przyszłościowe??? no może karty telewizyjne/dźwiękowe/obudowy. A tak powaznie to co z tego że za rok czy dwa można będzie zamiast celka 1.0 wsadzic tylko 1.5 a w przypadku durnia 2.5 skoro wtedy ograniczeniem będą pamięci 266 a n arynku będą DDR 400 MHz albo 533 czy RDRAM może 800. albo AGP4x zamiast 8x To lepiej zmienic płytę razem z pamięcią i procem. Teraz też za pomoca odpowiednich przelotek da się wstawic Tulipana w socet 7 czy XP w slot a tylko po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... nie moge sie doczekac plyt wielo procesorowych dla p4 bodajrze asus lub abit takie cos wymyslili... bedzie wesolo... 2x 1.6 kontra 2x 1700 XP mp...

zalozmy max podkrecenie intel 5GHz.. kontra 3,5GHz ciekawe jak bedzie z cena.. ?

Plyty wieloprocesorowe pod PIV Xeon juz sa i to od dawna pewnie pojawia sie pod zwyklego PIV jak ten bedzie mial mozliwosc pracy wieloprocesorowej! Jesli VIA lub SIS nie wypuszcza chipsetu dual mozesz zapomniec o cenie ponizej 3000 zl. Zwroc uwage na moment, w ktorym

VIA dostala licencje na 694 XDP. Intel tym samym pozbyl sie lezacych PIII tuz przed premiera PIV. Pewnie z tanim PIVx2 bedzie podobnie. Sens kupowania duali lezy oczywiscie w optymalnym wykorzystaniu obu cpu a soft, ktory jest z ta mysla pisany- zareczam Ci- jest chyba najlepszym weryfikatorem stabilnosci kompa (1,6@2,4). Na koniec jeszcze jedno, przecietny 4-ro procesorowy komputer kosztuje tyle co nowe autko!

Pisze o tym bo cos na ten temat wiem, sam mam dual PIII.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...