Bierut Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Czy da się przesyłąć dane w sieci pomiędzy dwoma komoami pod kontrolą Xp? W starszych winach można było poprzez Otoczeni sieciowe. Pytam bo informatyk z mojej szkoły powiedział, że w xp się nie da. Dziwne trochę ni sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 da się, boshe :) Jaki mózg z niego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 jezusicku, boje sie takich informatykow 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Też mnie troszku zdziwiło, że się nie da, ale jednak co mózg to mózg thx Jacek. To instaluję otoczenie sieciowe i przesyłam, dużo jakiś 1 gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Twój "informatyk" to chyba jakiś lamer, a nie informatyk :D Geeeeeeeeeeez tak nabijaćkogoś w butelke :P Swoją drogą nic by się niestało gdybyś sam to sprawdził :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 A może informatyk miał rację. To, że na obu kompach jest system "sieciowy" nie znaczy że one są połączone i widzą się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 A może informatyk miał rację. To, że na obu kompach jest system "sieciowy" nie znaczy że one są połączone i widzą się.Ale co ma piernik do wiatraka ? pytanie brzmi : Czy da się przesyłąć dane w sieci pomiędzy dwoma komoami pod kontrolą Xp?[...]odpowiedz brzmi DA SIE, i pseudo-informatyk nie ma racji ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Są podłączone do jednego switcha(widziałem na własne oczy). Więc jeśli na jednym udostępnie dysk(tzn. że da się na niego przesłać pliki) to pójdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Chron nas Panie od takich "informatykow". Spytaj sie go czy mozna przeslac pakiet danych z kompa pod kontrola Slackware na kompa jadacego pod Win 2K ver 5.1 za posrednictwem tanca Samby (Win2K ver5.1 to XP;) Poprawna odpowiedz brzmi "tak" :twisted: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 A co do pytania to w przypadku pracy w sieci z kompami z Windami serii NT (NT,2K,XP) to aby przeslac miedzy nimi jakies pliki musza byc na nich zalozone odpowiednie konta. Np. jesli na kompie nr 1 logujesz sie jako uzytkownik "Zbyszek" z haslem "Zbyszek" i chcesz wyslac pliki do kompa nr 2 to na tej "2" musi istniec konto uzytkownika "Zbyszek" z haslem "Zbyszek". Osoba pracujaca na "2" udostepnia wtedy jakis zasob np. dysk lub katalog wylacznie dla usera "Zbyszka", inni ewentualni uzytkownicy nie moga sie dobrac do tego zasobu gdyz ich loginy i hasla sa inne. I najwazniejsze sama siec musi byc poprawnie zestawiona... A XP jesli dobrze pamietam standardowo ma udostepnione kilka katologow (nie uzywam XP wiec nie mam tu 100% wiedzy). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 A XP jesli dobrze pamietam standardowo ma udostepnione kilka katologow (nie uzywam XP wiec nie mam tu 100% wiedzy). Chyba tylko jeden - dokumenty udostępnione, a jeśli jeszcze cos to najwyżej drukarkę.. ;) ps. qrde a mzoe ktoś wie jak zrobić aby nie było tego cholernego "IPC$".....?? Jeśli ktoś wie o co chodzi to przytakuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Takze bylbym tym problemem zainteresowany... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Wydaje mi się że to jakieś nieporozumienie. Pewnie informatyk miał coś innego na myśli (ktoś kto skończył studia nie może być taką lamą) Pewnie wymyślił coś podchwytliwego i w końcu lamą może okazać się ktoś inny :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 No też myślę, że nie może byc takim lamerem. Mówił coś o jakiś adresach, że niby kompy się nie widzą :( , ale mam nadzieje, że wszystko pójdzie dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 podrzuć swojemu informatykowi adres www.infojama.pl będzie miał lekture na długie godziny, a może nawet coś z niego będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Dzięki, jutro sprubuję. Jak by coś poszło nie tak to się do was zwrócę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Stworz konto gosc i je wlacz i ok :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Stworz konto gosc i je wlacz i ok :PEwentualnie jakieś inne konto z ograniczeniami i daj je na hasło. Włącz też sobie zaawansowane udostępnianie plików i drykarek. Będziesz miał więcej możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...