jedras77 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Odkope troszke temat. Co myslicie na temat IFX-10? pojawil sie nie dawno na allegro. Zastanawiam sie czy nie zakupic tego ustrojstwa i nie wykorzystac jako backplate + male wspomaganie mojego WC, z tym ze nie do konca wierze wykresom ze stronki thermalright, a do tego roznica miedzy boxem w iddle a boxem+IFX-10 wynosi az 1 C, w stresie az 4, na: Processor: Intel E6300 1.2V Processor Cooling: intel Stock cooler + IFX-10 Motherboard: ASUS P5B-D RAM: Teamgroup DDR2 800 1GB*2 Hard Drive: Seagate 80GB Graphics Card:7900GTO Jakis czas temu korespondowalem z thermalright w sprawie dostepnosci w europie HR-09S Type 2, jak sie okazalo gosc od IFX-10 tez mial je w ofercie wiec szybciutko zakupilem, teraz tylko zastanawiam sie czy nie dokupic jeszcze tego ustrojstwa (napisalem maila zeby podeslal, albo umiescil fotki do zestawu matazowego dolaczanego do IFX-10, bo jakos nie moglem nigdzie znalezc - pewnie bedzie podobne do tego z IFX-14, ale wolalem sie upewnic), ale czy wogole warto? Boje sie ze przy WC nie zauwaze roznicy (przynajmniej na C2D), aczkolwiek po przesiadce na Quada moze to dac stopien czy 2 w stresie, choc ok 120 pln to drogo jak na taka roznice, za 3-4C juz bym sie powazniej zastanawial. W kazdym badz razie wystarczyla by mi opinia osoby posiadajacej IFX-14, ktora przypadkiem sprawdzala jak to pracuje bez IFX-10, przy jakims mocniej grzejacym sie procku. Ewentualnie gdyby ktorys z posiadaczy IFX-14 planowal pozbyc sie IFX-10 razem z zestawem montazowym w dobrej cenie prosze o PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Może to Ci pomoże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Dzieki, troszke mi pomoglo... choc dziwie sie ze nie trafilem na to wczesniej... Z tym ze tak na dobra sprawe bardziej pomocna byla by opinia jakiegos usera, ktory przypadkiem bawil sie tym na Quadzie, w tym tescie - 3000MHz, 1,4V - 85Watt WVL widze tylko ile mniej wiecej dalo by mi to w przypadku mojego C2D... przy bardziej zarlocznym procku moglo by miec to nieco wiekszy wplyw. W tej chwili na WC i Frost3d mam na C2D max 45C (stres) przy 3,6GHz, wiec na razie chyba zainwestuje w nieco inny bloczek i lepsiejsza paste, pozniej bede mysal o takich wynalazkach, jak przesiade sie na Quada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Celna uwaga :D Miszcz Labovsky :wink: uważa, że z własnym zdaniem poczeka do pierwszych testów klocuszka od TR.... który notabene nadal jest lżejszy o 170g od Infinity. Nie chcę wiedzieć, co zaprojektuje Scythe do konkurencji z nim :lol2: Powiem tak, i trzymam się tej zasady w przypadku każdej firmy - również TR: jeśli rozmiar uzasadnia wydajność to w porządku - niech sobie będzie duży. Byleby tylko rzeczywiście deklasował konkurencję. Jeśli zaś Infinity jest jakie jest, a jego wydajność można osiągnąć konstruując np. Ultrę120 czy Coolinka/Noctuę NH-U12F, to zdecydowanie uważam to za wadę. Pozdrawiam serdecznie Hahaha tak czytalem i mnie rozsmieszylo to :D » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Dla niekumatych Scythe zrobilo ostatnio Ninja Cu 1kg.. ;^^ P.S. A ja mam inny pomysl, czy TR juz poprawil te krzywe podstawy czy dalej takie robia ;/ Edytowane 30 Marca 2008 przez crash_zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...