Skocz do zawartości
cavarr

[cpu] Thermalright Inferno Fx-14

Rekomendowane odpowiedzi

Odkope troszke temat.

Co myslicie na temat IFX-10? pojawil sie nie dawno na allegro. Zastanawiam sie czy nie zakupic tego ustrojstwa i nie wykorzystac jako backplate + male wspomaganie mojego WC, z tym ze nie do konca wierze wykresom ze stronki thermalright, a do tego roznica miedzy boxem w iddle a boxem+IFX-10 wynosi az 1 C, w stresie az 4, na:

Processor: Intel E6300 1.2V

Processor Cooling: intel Stock cooler + IFX-10

Motherboard: ASUS P5B-D

RAM: Teamgroup DDR2 800 1GB*2

Hard Drive: Seagate 80GB

Graphics Card:7900GTO

Dołączona grafika

Jakis czas temu korespondowalem z thermalright w sprawie dostepnosci w europie HR-09S Type 2, jak sie okazalo gosc od IFX-10 tez mial je w ofercie wiec szybciutko zakupilem, teraz tylko zastanawiam sie czy nie dokupic jeszcze tego ustrojstwa (napisalem maila zeby podeslal, albo umiescil fotki do zestawu matazowego dolaczanego do IFX-10, bo jakos nie moglem nigdzie znalezc - pewnie bedzie podobne do tego z IFX-14, ale wolalem sie upewnic), ale czy wogole warto?

Boje sie ze przy WC nie zauwaze roznicy (przynajmniej na C2D), aczkolwiek po przesiadce na Quada moze to dac stopien czy 2 w stresie, choc ok 120 pln to drogo jak na taka roznice, za 3-4C juz bym sie powazniej zastanawial.

W kazdym badz razie wystarczyla by mi opinia osoby posiadajacej IFX-14, ktora przypadkiem sprawdzala jak to pracuje bez IFX-10, przy jakims mocniej grzejacym sie procku. Ewentualnie gdyby ktorys z posiadaczy IFX-14 planowal pozbyc sie IFX-10 razem z zestawem montazowym w dobrej cenie prosze o PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, troszke mi pomoglo... choc dziwie sie ze nie trafilem na to wczesniej...

Z tym ze tak na dobra sprawe bardziej pomocna byla by opinia jakiegos usera, ktory przypadkiem bawil sie tym na Quadzie, w tym tescie - 3000MHz, 1,4V - 85Watt WVL widze tylko ile mniej wiecej dalo by mi to w przypadku mojego C2D... przy bardziej zarlocznym procku moglo by miec to nieco wiekszy wplyw. W tej chwili na WC i Frost3d mam na C2D max 45C (stres) przy 3,6GHz, wiec na razie chyba zainwestuje w nieco inny bloczek i lepsiejsza paste, pozniej bede mysal o takich wynalazkach, jak przesiade sie na Quada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celna uwaga :D

Miszcz Labovsky :wink: uważa, że z własnym zdaniem poczeka do pierwszych testów klocuszka od TR.... który notabene nadal jest lżejszy o 170g od Infinity. Nie chcę wiedzieć, co zaprojektuje Scythe do konkurencji z nim :lol2:

Powiem tak, i trzymam się tej zasady w przypadku każdej firmy - również TR: jeśli rozmiar uzasadnia wydajność to w porządku - niech sobie będzie duży. Byleby tylko rzeczywiście deklasował konkurencję. Jeśli zaś Infinity jest jakie jest, a jego wydajność można osiągnąć konstruując np. Ultrę120 czy Coolinka/Noctuę NH-U12F, to zdecydowanie uważam to za wadę.

Pozdrawiam serdecznie

Hahaha tak czytalem i mnie rozsmieszylo to :D

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Dla niekumatych Scythe zrobilo ostatnio Ninja Cu 1kg.. ;^^

P.S. A ja mam inny pomysl, czy TR juz poprawil te krzywe podstawy czy dalej takie robia ;/

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi