Jinxed Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Witam , chciałbym się dowiedziec tudież prosić o pomoc w dokonaniu dobrego wyboru przy zakupie płyty głownej.W najbliższym czasie zamierzam zakupić sobie nowy komp i mam dylemat jaka płyte główną wybrac dla procesora C2D E6700 2,66 Ghz i pamiątek Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 1142 MHz CL5-5-5-15 DHX Technology.W zasadzie chodzą mi po głowie 2 płyty główne ASUS Commando i ASUS Striker Extreme.Komp bedzie służył do OC.Z tego co zdażyłem wyczytać to obie płyty swietnie nadaja sie do OC jednak i obie maja wady i dlatego chciałbym prosić o opinie na ten temat.Nie bede ukrywał ze moim faworytem do tej pory był Striker jednak podobno uzyskuje on wysokie temp pracy i to mnie troche martwi , tak czy owak czekam na wasze sugestie, opinie. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ja bym wziął Commando. Jest mniej wybajerzony, ale do oc lepszy i problemów mniej sprawia. (Choć może problemowość strikera bierze się stąd, że to nowa konstrukcja) Widzę, że na sprzęcie nie oszczędzasz, więc nie polecę ci P5B 1.04g (którego poprawioną wersją jest commando), co normalnie bym zrobił. Zastanów się też nad Abitem AB9 QuadGT (test jest na PClabie.) Płyta jest bardzo dobra i ma potencjał. Ogólnie do poważnego OC odradzam NV, polecam dobre płyty z i965. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...