Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam logi z-5500 i któregoś pięknego wieczoru oglądając sobie film na kompie usłyszałem, że nie gra przedni kanał(zarówno prawy jak i lewy). Może ktoś wie co mogło paść? Ewentułanie proszę o polecenie jakiegoś dobrego i oczywiście niedrogiego elektronika w Wawie. Dodam że subwofer, tył i głośnik centralny są ok. Z góry dzięki za odpowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm to już drugie zepsute 5500 ( z tych co wychwyciłem na tym forum ). Czy słuchałeś głośno ( dzień wcześniej wysokie wzm. ?, długo było wysokie wzm. ?, często słuchasz głośno ??? ) , czy w chwili awarii nastawa głośności była wysoka ? Czy połączenie masz analogowe czy cyfrowe ( może uszkodziłeś coś w przedwzmacniaczu )

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym sęk, że nie słuchałem muzy nigdy nawet na 3/4 skali a w zasadzie 1/2 była żadkością. Podłączone mam analogowo. Głośniki są napewno sprawne ponieważ zamieniałem je z tyłem. Kurde nie mam już gwarancji i troche mnie przerażają ewentualne koszty naprawy :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym sęk, że nie słuchałem muzy nigdy nawet na 3/4 skali a w zasadzie 1/2 była żadkością. Podłączone mam analogowo. Głośniki są napewno sprawne ponieważ zamieniałem je z tyłem. Kurde nie mam już gwarancji i troche mnie przerażają ewentualne koszty naprawy :cry:

Jaką masz kartę dźwiękową i czy suwaki głośności są na max ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padło coś we wzmacniaczu :P, pamietam kiedys mialem do kompa Mante 1500 :D :D taki chłam że nie będe się rozpisywał, ale to samo się stało :P.

Zanieś do jakiegoś elektronika, byc może wystarczy wymienic kilka kondensatorow itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padło coś we wzmacniaczu :P, pamietam kiedys mialem do kompa Mante 1500 :D :D taki chłam że nie będe się rozpisywał, ale to samo się stało :P.

Zanieś do jakiegoś elektronika, byc może wystarczy wymienic kilka kondensatorow itp.

Był bym bardzo happy gdyby to były tylko kondensatory a tak trzeba się martwić kolejnym wydatkiem bo przypuszczam, iż serwis logitecha zainkasuje za to sporą sumke :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był bym bardzo happy gdyby to były tylko kondensatory a tak trzeba się martwić kolejnym wydatkiem bo przypuszczam, iż serwis logitecha zainkasuje za to sporą sumke :blink:

dlatego pierw jak już mówiłem udaj się do elektronika niech zdiagnozuje, a jak nie bedzie w stanie naprawic dopiero zwróć się do servisu logitecha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba sam sie nie bedziesz do tego naprawiania zabieral?? no chyba ze sie znasz...

Co prawda sam nie zamierzam ich naprawiać ale wiem co mi powie elktronik. Pewnie zacznie mi ściemniać, że zepsuł się cyncykator od bulgotnicy do lewego przyczłapu czy coś w tym stylu i 200 zł się należy :zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety okazało się, że padł panel Digital SoundTouch czy jak tam to się zwie :mur: Gdyby ktoś miał sam taki panelik do sprzedania to proszę dać zanć w tym temacie. Pozdro!

P.S ciekawi mnie czy ten sprzęt ma jakiś plomby gwarancyjne?

Edytowane przez kaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi