mario6001 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Witam Mój problem to Dell Inspiron 8100. Startuje jakby normalnie. Pokazuje sie okno startowe Windowsa i restart. Nie chce też odpalić sie w trybie awaryjnym. Wtedy pokazuje sie na ułamek sekundy i info, że bład krytyczny. Nie wiem jak go uruchomić. Czy próbować z CD startowym. Czy starać sie o odzyskanie danych - też nie wiem jak. Poprosze o pomoc i sugestie. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Dane możesz dość łatwo odzyskać - jeśli nie padł dysk. ODpal sobie z płytki Windows PE, czy inne bootowalne cudo i przerzuć na pendrive/inny dysk co tam tylko chcesz. Spotkałem się już z tym problemem nie raz... niestety praktycznie zawsze to była reinstalka windowsów. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6001 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) Dane możesz dość łatwo odzyskać - jeśli nie padł dysk. ODpal sobie z płytki Windows PE, czy inne bootowalne cudo i przerzuć na pendrive/inny dysk co tam tylko chcesz. Spotkałem się już z tym problemem nie raz... niestety praktycznie zawsze to była reinstalka windowsów. Pozdrawiam Zrobiłem dysk startowy Pe Builderem wyszło mi 244 mb. Tylko nie można tego podejrzeć. Płyta ma taka pojemność. Czy jak teraz załaduję ja do laptopa to odtworzy mi windowsa? I na co zwrócić uwagę? Czy potem będę mógł przerzucić dane np. na pamięć USB? Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Mariusz Edytowane 19 Marca 2007 przez mario6001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Ustaw sobie bootowanie jak do instalacji systemu - czyli płytka najpierw. I odpal tego Win PE z CD. Powinno bez kłopotu wykryć zarówno dysk kompa jak i pendrive. U siebie kombinowałem z podpinaniem do sieci przerzucaniem plików po LANie na innego kompa i szło bezproblemowo. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6001 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Ustaw sobie bootowanie jak do instalacji systemu - czyli płytka najpierw. I odpal tego Win PE z CD. Powinno bez kłopotu wykryć zarówno dysk kompa jak i pendrive. U siebie kombinowałem z podpinaniem do sieci przerzucaniem plików po LANie na innego kompa i szło bezproblemowo. pozdrawiam Zrobilem jeszcze raz Barta. Teraz ma 153 mb. Nagralem obraz iso na cd i dvd ale w laptopie nie chce mi odczytac zadnej z tych plyt. ciagle probuje otworzyc z twardego. sprawdzilem tego barta na stacjonarnym i tez nie chce mi uruchomic. Nie wiem co zle robie. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Widocznie płyta nie jest bootowalna. Skończ zabawy z wynalazkami, zarzuć Knoppixa (np. 4.0) i przy jego pomocy przerzuć dane na USB. Możesz też poszukać normalnego gotowego obrazu ISO np WinXPLive. Najlepiej było by podłączyć dysk pod innego kompa przez przejściówkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6001 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Widocznie płyta nie jest bootowalna. Skończ zabawy z wynalazkami, zarzuć Knoppixa (np. 4.0) i przy jego pomocy przerzuć dane na USB. Możesz też poszukać normalnego gotowego obrazu ISO np WinXPLive. Najlepiej było by podłączyć dysk pod innego kompa przez przejściówkę. Próbowalem podlaczyc przez przejsciowke ale stacjonarny nie widzi 2,5. Czy moze byc: Boot CD RoadStarter - WinXP SP2 Live - Linux Live - Hirens BootCD (Must Have)? Mam problem bo dvd w laptopie nie czyta CD? Wiec nie wiem czy to otworzy Pozdrawiam Mariusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Tak. Wtedy ten XP Live powinien działać bez problemu i łatwo przerzucisz dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6001 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Wielkie dzieki za wszelkie odpowiedzi. Pomogl mi z tego forum Benek. Zle podlaczalem dysk 2,5 przez adapter. Wystarczylo zalozyc zworke i zrobic 2,5 na SLAVE. Mam wszystkie dane. Czy mozna reanimowac system na 2,5 z dostepu przez stacjonarny? Przeskanowalem go AVG i wyrzucilem 64 wirusy. W laptopie dvd nie czyta mi plyt wiec tam nic nie zrobie. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...