Gość Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Nie wiem może to jóż znacie ale z tego co mi wiadomo to na tweaku tego jeszcze nie było a mianowicie bardzo ciekawe zadanko... 5 ludzi zamieszkuje 5 domów w 5 różnych kolorach. Wszyscy pala papierosy 5 różnych marek i pija 5 różnych napojów. Hodują zwierzęta 5 różnych gatunków. Pytanie : Kto hoduje rybki ? Norweg zamieszkuje pierwszy dom Anglik mieszka w czerwonym domu Zielony dom znajduje się po lewej stronie domu białego Duńczyk pija herbatkę Palacz Rothmansów mieszka obok hodowcy kotów Mieszkaniec żółtego domu pali Dunhille Niemiec pali Marlboro Mieszkaniec środkowego domu pija mleko Palacz Rothmansów ma sąsiada, który pija wodę Palacz Pall Malli hoduje ptaki Szwed hoduje psy Norweg mieszka obok niebieskiego domu Hodowca koni mieszka obok żółtego domu Palacz Philip Morris pija piwo W zielonym domu pija się kawę P.S. Chodzą pogłoski, ze zadanie to zostało wymyślone przez Einsteina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Pytanie banalne :D Rybki hoduje akwarysta :lol:lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 1 2 3 4 5 norweg dunczyk anglik niemiec szwed zolty niebieski czerwony zielony bialy dunhill rothmans pall malli marlboro Philip Morris koty konie ptaki rybki ? psy woda herbata mleko kawa piwo mi wyszlo ze niemiec, ale jest na 100% zle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 hym czyżby test na IQ oile mnie pamięć nie myli Einstein rozwiązał to zadanie :) i podobnież 15% (tu moge sie mylić bo nie pamiętam dokładnie) ludzkości umie je rozwiązać :D i ono nie jest podobnego typu jak zadanie Einsteina tylko treść jest inna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Za dużo zabawy, ale nie sądzę, żeby było trudne - już kilka podobnych robiłem kiedyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Mnie udalo sie rozwiazac tyle : 1 : Zolty : Norweg : Dunhill 2 : Niebieski : Konie 3 : Czerwony : Mleko : Anglik 4 : Zielony : Kawa 5 : Bialy I tu zaczynają się schody :( Dalej nie potrafie...:) Mozliwosci jest kilkanascie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 rybki pozdychają zanim ktoś to rozwiąże :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Stare jak swiat, juz chyba na wszystkich forach jakie przegladam sie to zadanko przewinelo (nawet widzialem program - pomocnika do rozwiazania tego zadania, istna paranoja ;) ) - rybki hoduje Niemiec ;) To jest zadanie Einsteina (nawet tak sie nazywa) - ale nie ma mowy, zeby tylko 15 % ludzkosci potrafilo je rozwiazac (chociaz, jakby odjac cala ameryke w tym cale U.S.A, 3/4 Europy, Afryke i Azje, to chyba faktycznie zostanie cos z 15% ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Za dużo zabawy, ale nie sądzę, żeby było trudne - już kilka podobnych robiłem kiedyś. Trudne ono nie jest, ale troche skomplikowane i czasochłonne, najważniejsze aby dobrze rozpisać dane i umiejętnie przeanalizowac tekst. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 1 2 3 4 5 norweg dunczyk anglik niemiec szwed zolty niebieski czerwony zielony bialy dunhill rothmans pall malli marlboro Philip Morris koty konie ptaki rybki ? psy woda herbata mleko kawa piwo mi wyszlo ze niemiec, ale jest na 100% zle ;) Mi wyszło tak samo :D . Tym akwarystą jest Niemiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 1 2 3 4 5 norweg dunczyk anglik niemiec szwed zolty niebieski czerwony zielony bialy dunhill rothmans pall malli marlboro Philip Morris koty konie ptaki rybki ? psy woda herbata mleko kawa piwo mi wyszlo ze niemiec, ale jest na 100% zle ;) Mi wyszło tak samo :D . Tym akwarystą jest Niemiec. No i dobrze wam wyszło mi też wyszło że niemiec (można też zgadnąć to zadanie opirając się wyłącznie na narodowości Einsteina :wink: ) Ja to zadanko rozwiązałem w 35min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 :lol: yep, po 10 minutach walki z dlugopisem marki Stabilo model point88 (przetaktowany na point 145 :lol: ) stwierdzam ze rybki hoduje niemiec (co potwierdza wynik phila i lukasza - kolejnosc domkow itd ta sama). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ma mpytanie ktore ułatwilo by mi odpowiedz, ktory z nich je frytki??? :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ma mpytanie ktore ułatwilo by mi odpowiedz, ktory z nich je frytki??? :?: :?: mongoł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...