bufeczek Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Witam, ostatnio postanowiłem zmodernizować sobie kompa i kupiłem od kumpla jakieś tam części procek AMD Athlon 1600+ i płytę MSI no i postanowiłem zainstalować Windowsa. Wsadziłem płytkę ustawiłem botowanie z CD zaczynają sie ładować pliki po czym sie kończy pojawia się czarny ekran i mruga _ i koniec nic się więcej nie dzieje a zazwyczaj chwile po tym powinno sie pojawić Instalacja Windows gdzie sie akceptuje regulamin wybiera partycje jak coś to formatuje dysk itd. a u mnie stoi. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Standardowe pytanie instalka na bank dobra :>? Pamiatki w kompie sprawen? Kondensatory ok ? Timmingi pamieci nie za mocne ? Jakis linux live prob- owales uruchomic na tym kompie (knopix itd startuja z plyty cd). Podaj dok- ladny konfig kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Obstawiam, że dysk coś nie halo. Tasiemki, zworki, ustawienia bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufeczek Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) probowalem 2 dyski na kazdym to samo taki sam efekt co do zworek to w sumie nie wiem :> ale nie byly ruszane zadne jeszcze nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale byl wymieniany cooler na procku no i jak wlanczam kompa to mi piszczy ze wiatrak nie dziala a dziala :) i to piszczenie wylaczylem w biosie z innymi wiatrakami co podlaczalem nie piszczy hmm :/ jeszcze jedna rzecz ktora chcialem dopowiedziec to tak zainstalowalem na innym kompie te pliki potrzebne do rozruchu wina i po restarcie odpialem dysk i wsadzilem do tego drugiego kompa zeby skonczyc proces intalacji no i wlaczam i blue skrin :/ Edytowane 24 Marca 2007 przez bufu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke666 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Spróbuj zainstalowac najpierw windows 98 a nastepnie z poziomu windowsa zainstaluj xp. Jesli w98 zainstaluje sie bez problemu, z instalacja xp nie powinno juz byc klopotu. Wg mnie twoj komp jest sprawny, a ta przypadlosc z instalacja systemu to normalny objaw na niektorych komputerach.. Daj znac czy sie udalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Spróbuj odpalić jakiegoś Linuxa lub WinXPLive z CD lub inny systemik. Oczywiście reset ustawień bios i ustawianie od nowa już przerabiałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufeczek Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 eh tak przerabialem reset ustawien biosu z jego poziomu jak i za pomoca zworki :) win 98 nie mam ale postaram sie skolowac tak samo jakis live cd kumpel mowil ze u niego na xp normalnie dzialalo i nie bylo problemow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Przypomniało mi się, jakie miałem problemu z instalacją systemu na kompie brata zaraz po zakupie - już chciałem wieźć sprzęt do serwisu. Jednak sobie poradziłem - ustawienia bios. Nie pamiętam które dokładnie, ale pomogło. Proponuję jeszcze przerobić: 1. złożenie kompa od nowa 2. eksperymentować z ustawieniami bios (ACPI, APM, VGA Palette Snoop, Assign IRQ for VGA i inne niepozorne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...