byzik Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Mam laptopa Compaq R 3000 procesor Mobile AMD XP-M 1600MHz(8x200) 2800+ nazwa kodowa Newcastle- 256 S754 chcę wymienic na ATHLON 64 3200 2,0GHZ lub podobnyAMD Athlon 643400+ socket 754, procesory te nie są mobilne czy jest to możliwe czy procesory te powinny mieć "czapkę " czy chłodzenie wystarczy z AMD XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Po pierwsze to nie wiem jakim progsem zczytywałeś informacje jaki masz proc ale napewno żle to zczytałeś, nie ma czegoś takiego jak XP na 754 :P A czy będą działać jak nie są mobilne? moim zdaniem powinny, jednak musisz miec opcje obnizenia im standardowego napiecia, w laptopach wogóle nie siedzie wiec nie wiem tego dokładnie. Procesory do lapciaków muszą być bez czapki. Edit: z tego co znalazłem to masz tam A-XP jednak, on nie jest na s754 tylko sA więc nie wsadzisz tam nic 64bit. Edit2: Choć już zwątpiłem jaki tam jest procesor... bo teraz znalazłem że tam A64 jest jednak :P Edytowane 26 Marca 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Skąd te dane? To wygląda na semprona s. 754, tyle że program pewnie stary i źle odczytuje. Zobacz na jakimś nowszym CPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Po pierwsze to nie wiem jakim progsem zczytywałeś informacje jaki masz proc ale napewno żle to zczytałeś, nie ma czegoś takiego jak XP na 754 :P A czy będą działać jak nie są mobilne? moim zdaniem powinny, jednak musisz miec opcje obnizenia im standardowego napiecia, w laptopach wogóle nie siedzie wiec nie wiem tego dokładnie. Procesory do lapciaków muszą być bez czapki. Edit: z tego co znalazłem to masz tam A-XP jednak, on nie jest na s754 tylko sA więc nie wsadzisz tam nic 64bit. Edit2: Choć już zwątpiłem jaki tam jest procesor... bo teraz znalazłem że tam A64 jest jednak :P A jednak... http://allegro.pl/item175488580__athlon_64...entylator_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Łoł, no teraz patrze i widze, faktycznie istnieje takie coś jak mobilny antek XP K8, heh, dziwna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 ale 64bit jest:) te procki ecs pakuje teraz w swoje plyty w wersji mobile bez IHSa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 nooo, to jest prawdziwa ciekawostka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=229531 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) CPU- Z 1.39 Mobile AMD Athlon XP-M 3000+ socket 754 Voltage 1.4V To nie jest chyba Athlon64 ? Można czy nie??? Edytowane 26 Marca 2007 przez byzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Jak masz w programie cpu-z w pozycji instructions wpis - x86-64 to znaczy, ze ma 64 bit. Na aukcji, do ktorej podalem linka jest drobny blad, tamten procek to nie athlon 64, tylko po prostu athlon, taki troche wykastrowany w dodatku o zawartosc cache (ta wersja ma albo 128kb, lub 256kb vs 512kb w stacjonarnym ahtlonie 3000+ na s. 754). Na 99% podany przez Ciebie procek nie ma obsl. 64 bit, jest to ten sam model co 2800+ tylko o wyzszym taktowaniu. Tutaj sobie mozesz poczytac mala specyfikacje: click . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Ath dzieki, tak mam ten procesor, nie ma x84-64, ale moje pytanie brzmiało czy mogę włóżyć zamiast mojego procesora procesor z tej aukcji http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=178069184 i czy bedzie laptop działał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 PROSZĘ O POMOC BARDZO PILNA SPRAWA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 nie lepiej napisać w laptopach? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 najszybciej odpowiedz dostaniesz piszac do compaqa http://www.google.pl/search?hl=pl&q=co...+Google&lr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...