lukaszek1905 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Witam. Niewiem wkońcu co kupić DFI NF ULTRA II M2, czy coś podobnego innego>? Dobrze żeby był dobry potenciał O/C. Brałbym ta DFI, ale waham się, ponieważ, podobno płyta nie ma SATA2.??:o:O A ja chcę kupić dysk Seagate z SATA2. Jedni pisza że dysk ma SATA 2 , a jedni że nie ma!, to jak to wkońcu jest?? Czy między SATA1 a SATA2 jest znaczaca różnica? Czym sie to różni??? (Jesli chodzi o funkcjonalnośc, wydajność, dysku..) BRAC DFI? Dysk będzie kompatybilny z ta płytą?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Z czego wiem to Sata2 jest :D Więc dysk powinien bezproblemowo śmigać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Ja bym wział "pełnego" DFI Infinity NF SLI-M2/G. Jedyne 20 zł drożej, a obsługuje DDR2 800 i SLi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Bierz DFI , nie odczujesz różnicy między SATA2 a SATA1 . Wa razie czegoś jak nie będzie chciał ci dysk zatrybić można przełożyć zworkę wymuszając pracę jako SATA1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Ja bym wział "pełnego" DFI Infinity NF SLI-M2/G. Jedyne 20 zł drożej, a obsługuje DDR2 800 i SLi. ale wersja bez sli tez obsluguje 800, np Grzesiu z HPC ma gr pro 800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 (edytowane) Bierz DFI , nie odczujesz różnicy między SATA2 a SATA1 . Wa razie czegoś jak nie będzie chciał ci dysk zatrybić można przełożyć zworkę wymuszając pracę jako SATA1 ;)z twojego posta wynika, że te DFI tak jakby nie miał SATA2(albo ma ale nie w pełni funkcjonalne)? No ale skoro nie odczuje rożnicy między SATA1 a SATA2. Bo wiem ze płyta jest czadowa.:) Ja bym wział "pełnego" DFI Infinity NF SLI-M2/G. Jedyne 20 zł drożej, a obsługuje DDR2 800 i SLi.Ja słyszałem że obsługuje DDR2 800Mhz.:) (A gdzie polecasz kupić wersje SLI? NAJTANIEJ, bo w apollo w sumie niema, a allegro odpada.) hhmmmm, ULTRA czy SLI>:o to jest pytanie (zadawane po raz setny :mur: ) Edytowane 30 Marca 2007 przez lukaszek1905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 (A gdzie polecasz kupić wersje SLI? NAJTANIEJ, bo w apollo w sumie niema, a allegro odpada.) Na Allegro za 359 zł. Czemu Allegro odpada ? Tego DFI sprzedaje sklep internetowy na Allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Sklepu ogólnie bardzo nie lubię ( czyt. trudni ludzie tam pracują ) ale jest tanio. Kupuję tam ewentualnie na miejscu jak już, więc jak jest z wysyłką to nie wiem. ESC Płyta obsługuje i sata 2 bo nforce 4 to obsługuje... DDR2 to obsługuje CPU w tym wypadku bo to AMD ale jeśli chodzi o "chodzenie" to płyta działa i współpracuje z ddr2 800. A nawet i wyżej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 (edytowane) A może lepiej wziąć tańszego Abita KN9 ? Z tego co słyszałem, to OC ma podobne. Choć jak wybrałeś już DFI, to nie chciałbym Cię zwodzić ... Edytowane 30 Marca 2007 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 (edytowane) Sklepu ogólnie bardzo nie lubię ( czyt. trudni ludzie tam pracują ) ale jest tanio. Kupuję tam ewentualnie na miejscu jak już, więc jak jest z wysyłką to nie wiem. ESC Płyta obsługuje i sata 2 bo nforce 4 to obsługuje... DDR2 to obsługuje CPU w tym wypadku bo to AMD ale jeśli chodzi o "chodzenie" to płyta działa i współpracuje z ddr2 800. A nawet i wyżej :wink: W sumie w esc.pl ta płyta jest najtańsza (jesli chodzi o SLI), i od wersji ULTRA różni sie tylko 10zł, czy warto dołożyć 10zł do SLI? W apollo wer ULTRA jest za 335zł (a w esc o 4zł drożej, ale 4zl nie robi różnicy) Kupował ktoś w esc.pl? JAk jest z przesyłką? Kupował ktoś? Wiarygodny jest ten sklep? Za robote zabierają się dobrze? Czy zdażają się pomyłki? Czy mi przyślą jakiś inny shit? POPROSTU CZY SPRAWDZONY SKLEP?? A i ile wychodzi przesyłka>?? @miguel707: nie no, juz na DFI jestem nastawiony. Edytowane 30 Marca 2007 przez lukaszek1905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 W takim razie bierz wersję SLi. Z tego co słyszałem, to ESC jest OK. Co do przesyłki, to na ich stronie internetowej powinna być ta informacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...