Skocz do zawartości
lukaszek1905

Dfi Nf Ultra Ii M2 Czy Coś Innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niewiem wkońcu co kupić DFI NF ULTRA II M2, czy coś podobnego innego>? Dobrze żeby był dobry potenciał O/C.

Brałbym ta DFI, ale waham się, ponieważ, podobno płyta nie ma SATA2.??:o:O A ja chcę kupić dysk Seagate z SATA2.

Jedni pisza że dysk ma SATA 2 , a jedni że nie ma!, to jak to wkońcu jest??

Czy między SATA1 a SATA2 jest znaczaca różnica? Czym sie to różni??? (Jesli chodzi o funkcjonalnośc, wydajność, dysku..)

BRAC DFI? Dysk będzie kompatybilny z ta płytą??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz DFI , nie odczujesz różnicy między SATA2 a SATA1 . Wa razie czegoś jak nie będzie chciał ci dysk zatrybić można przełożyć zworkę wymuszając pracę jako SATA1 ;)

z twojego posta wynika, że te DFI tak jakby nie miał SATA2(albo ma ale nie w pełni funkcjonalne)? No ale skoro nie odczuje rożnicy między SATA1 a SATA2. Bo wiem ze płyta jest czadowa.:)

Ja bym wział "pełnego" DFI Infinity NF SLI-M2/G. Jedyne 20 zł drożej, a obsługuje DDR2 800 i SLi.

Ja słyszałem że obsługuje DDR2 800Mhz.:)

(A gdzie polecasz kupić wersje SLI? NAJTANIEJ, bo w apollo w sumie niema, a allegro odpada.)

hhmmmm, ULTRA czy SLI>:o to jest pytanie (zadawane po raz setny :mur: )

Edytowane przez lukaszek1905

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklepu ogólnie bardzo nie lubię ( czyt. trudni ludzie tam pracują ) ale jest tanio. Kupuję tam ewentualnie na miejscu jak już, więc jak jest z wysyłką to nie wiem.

ESC

Płyta obsługuje i sata 2 bo nforce 4 to obsługuje... DDR2 to obsługuje CPU w tym wypadku bo to AMD ale jeśli chodzi o "chodzenie" to płyta działa i współpracuje z ddr2 800. A nawet i wyżej :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklepu ogólnie bardzo nie lubię ( czyt. trudni ludzie tam pracują ) ale jest tanio. Kupuję tam ewentualnie na miejscu jak już, więc jak jest z wysyłką to nie wiem.

ESC

Płyta obsługuje i sata 2 bo nforce 4 to obsługuje... DDR2 to obsługuje CPU w tym wypadku bo to AMD ale jeśli chodzi o "chodzenie" to płyta działa i współpracuje z ddr2 800. A nawet i wyżej :wink:

W sumie w esc.pl ta płyta jest najtańsza (jesli chodzi o SLI), i od wersji ULTRA różni sie tylko 10zł, czy warto dołożyć 10zł do SLI? W apollo wer ULTRA jest za 335zł (a w esc o 4zł drożej, ale 4zl nie robi różnicy)

Kupował ktoś w esc.pl? JAk jest z przesyłką? Kupował ktoś? Wiarygodny jest ten sklep? Za robote zabierają się dobrze? Czy zdażają się pomyłki? Czy mi przyślą jakiś inny shit?

POPROSTU CZY SPRAWDZONY SKLEP??

A i ile wychodzi przesyłka>??

@miguel707: nie no, juz na DFI jestem nastawiony.

Edytowane przez lukaszek1905

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi