jawor121 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Siema, mam problem z zainstalowaniem Xp.Jest to komp kolegi i mu się sypnąl.Gdy wkladam plyte i przestawiam bootowanie na Cd to komp nie widzi plyty.Gdy wlącze kompa w trybie awaryjnym i chce zainstalowac go z mojego komputera wyskakuje komunikat:Wersja systemu na dysku jest nowsza niż na plycie.I nic nie moge zrobić.Jak to obejść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) Odczekałem trochę, myśląc, że ktoś Ci coś mądrego odpisze, ale nikt się nie zgłasza Moja mądrość to zmień czytnik płyt i po sprawie, jeżeli nie będzie szło to znaczy że coś jest z komputerem, może taśma, zworka, sama płyta może się nie podobać cedekowi, temat woda, Edytowane 31 Marca 2007 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) Napewno to nie wina stacji dysków.Teraz ma zainstalowanego 30 dniową wersje ale nie może jej aktywowac bo to moja plyta i mam go juz aktywowanego.On ma pirata i wyskakuje taki problem.Pomóżcie mi co moge zrobić\ Zapomnialem dodać że to nie pierwszy raz mi się to pojawia jak chce zainstalować pirata na orginala ale wcześniej mialem to u mnie i zainstalowalem jeszcze raz oryginal Edytowane 31 Marca 2007 przez jawor121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Dysk chyba formatowałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Sformatowalem partycje systemową bo innych nie moge bo tam są dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Dobra jeszcze raz Wkładasz płytę do napędy i uruchamiasz komputer z płyty, pytanie czy pojawia się napis „ naciśnięcie klawisza spowoduje uruchomienie instalatora”, naciskasz klawisz i , Instalator się ładuje, potem zdejmujesz partycje systemową, zakładasz nową, następuje format i zapisywanie plików na dysk, potem restart i dalsza instalacja windy. Pytanie, w którym miejscu jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Wlaśnie chodzi oto że nie pojawia się napis:Naciśnięcie....A jak odpalam plyte jak normalnego Cd-roma w 'Moj komputer' to wyskakuje bląd :"Wersja systemu na dysku jest nowsza niż na plycie" i nic nie moge zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 No to odpal z płyty zrób format z instalatora i zainstaluj jeszcze raz na czysty dysk, a nie windows na windows, i po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Jak się napis nie pojawia, to znaczy że nie bootuje. Powody mogą być 2: - nie ustawione bootowanie w biosie - płyta nie jest bootowalna Rozwiązania (odpowiednio): - ustaw opcję w biosie - sprawdź, czy bootuje na innym kompie; jeśli tak, zmień napęd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Ale czy to możliwe że na kilku kompach na kilku płytach(wszystkie były pirackie)tak się działo?Co moge zrobic jeśli nie jest bootowalna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...