Leef Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Witam. Ostatnio, a dokladnie dzis dostalem natchnienia, zeby zrobic sobie pierwsze wc... No i przydalaby mi sie pomoc, bo nie wiem jak sie za to zabrac. Wolalbym sie zmiescic w ~400zl Ewentualnie moge kupic gotowe, np: KLIK Lub poskladac... sam nie wiem. Cieszylbym sie tez jakby mi to wszystko wlazlo do obudowy. Propo obudowy to mialem kupowac taka: KLIK Ale jesli mysle o wc... to moze posszukac jakiejs innej... sam nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Fajnie, że sie zdecydowałeś na wc, ale zanim się za to zabierzesz to radze przeczytać dwa następujące tematy: Poradnik - Jak Złożyc Pierwsze Wc Rekomendowane Części Do Wc miłej lektury pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leef Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Fajnie, że sie zdecydowałeś na wc, ale zanim się za to zabierzesz to radze przeczytać dwa następujące tematy: Poradnik - Jak Złożyc Pierwsze Wc Rekomendowane Części Do Wc miłej lektury pozdrawiam Zadanie domowe odrobilem :wink: I z tego co wyczytalem to lepiej sobie cos samemu zlozyc. Chcialbym sie zmiescic w miare w 450zl Na poczatek wymyslilem cos takiego: Blok Chlodnica Pompa Co wy na to ? Jakies propozycje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zadanie domowe odrobilem :wink: I z tego co wyczytalem to lepiej sobie cos samemu zlozyc. Chcialbym sie zmiescic w miare w 450zl Na poczatek wymyslilem cos takiego: Blok Chlodnica Pompa Co wy na to ? Jakies propozycje ? Jak dla mnie , nic dodać nic ująć , tylko trochę węża kup i po sprawie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leef Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Hmm... A ta pompka co ma wbudowany ten rezerwuar 100ml... On jest tam pod sruba zapewne. W jaki sposob bede wiedzial, ze jest za malo wody ? W wezu bedzie mi latac powietrze ? i to 100ml jest wystarczalne ? Nie bedzie trzeba zbyt czesto sprawdzac ? I jeszcze jedna kwestia. Obudowy. Bo mialem sobie kupowac: Enermax Chakra Ale wtedy wc mi juz nie wejdzie do kompa. A juz napewno nie chlodnica. A chcialbym, zeby to wszystko bylo upchane w obudowie, zebym nie mial dodatkowych gratow gdzies na boku. Znacie jakies obudowy, ktore sie dobrze do tego spisuja ? Tylko nie chieftec dragon... bo tak mi sie nie podoba, ze :mur: I jakby miala jakies okno z boku to bym sie nie zloscil :rolleyes: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Sharkoon Rebel 9. Dajesz chłodnicę na front i masz jeszcze 3 zatoki wolne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 http://zenfist.pl/pID/1380.htm Elegancki otwor dremlem na topie na 2x120mm :) Tylko trzeba sobie postanowic ze taka fajna bude sie potnie, ale jak sie to zrobi pozadnie to jeszcze wzrosnie jej wartosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leef Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Mmmm... no tak, ale chlodnica obok zasilacza chyba by sie nie zmiescila. Chyba, ze co innego masz na mysli. Pozatym wolalbym jakas gdzie nie bedzie trzeba jej ciac. Bo nawet chocbym chcial to nie mam narzedzi. Biedny student wszystko przepije :P Edit: I jeszcze jedna sprawa. W specyfikacji tej pompy pisze, ze "Średnica wlotów: 8/11mm (wew/zewn)" I to sa choinki z tego co widze. Czyli, ze bede musial zakladac weze 10/1x ? Bo chcialbym to zrobic na wezach 8/10 i na kroccach skrecanych... Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Leef Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 weze sie troche rozciągają - niektórzy (ponoć) węże 8/10 zakładali na choinki 12 :) a to znaczy średnica wewnętrzna/zewnętrzna - zarówno węży jak i złączek - choć te drógie sie nie rozciągają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Mmmm... no tak, ale chlodnica obok zasilacza chyba by sie nie zmiescila. Chyba, ze co innego masz na mysli. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=130794 jest dosc ciasno ale sie da upchac 2x120mm bez wysuwania zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 A można gdzieś kupić samą taką ramke na zasilacz (na zdj jest przykręcona 4 szybko śrubkami) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leef Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Hmmm... No w sumie z ta obudowa bylby niezly pomysl... ale napotkalem komplikacje. A mianowicie bede chyba kupowal chlodnice 3x120 a nie 2x120. Czemu ? Bo wole teraz doplacic i taka kupic niz mialbym to zrobic za jakis czas. A bede chcial jeszcze blok na NB i na GPU dac. Wiec taka juz by spasowala. I od razu tez bym kupil obudowe pod taka. I tu pytanie... taka chlodnica jeszcze wejdzie do jakiejs obudowy czy juz jestem skazany na wywalenie jej poza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Tutaj jezeli to ma nie byc klasyczny jakis bigtower (gdzie mozna dac zasilke w innym miejscu, bez wysuwania) to np Tt armor czy jakies obudowy z calym przodem z przepuszczalnymi zaslepkami (a zostanie jeszcze miejsce na naped i jakis panel). Bo chlodnica 3x120 na gore to blokuje mozliwosc umieszczenia tam zasilki. Tu sa budy z gotowymi otworami na 3x120 (nie chodzi mi ze warto je tam kupic, tylko widac ile to zajmuje miejsca). http://www.alphacool.de/index.php/cPath/29...e-radiator.html Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leef Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Mmm... Do malego Armora to raczej nie wejdzie, nie ? Zreszta nawet by mogla byc jakas Medium/Big... Tylko, ze pewnie zadnej z oknem w przystepnej cenie sie nie znajdzie... No nic. Popatrze po swietach lub na. Moze cos znajde. Ps. Wesolych Swiat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Nastepcy PC7 Lian LI (G50) maja psu na dole, jakby odpuscic sobie ze 2 sloty PCI moznaby do takiej obudowy wrzucic na top 3x 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ale PSU będzie zasłaniać bloczek na CPU ;) Dla mnie to wada, WC musi cieszyć oko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leef Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Dokladnie. Pozatym sloty PCI mi potrzebne. Postaram sie cos znalezc z oknem... moze mi sie uda. A nie ma moze gdzies w Polsce do nabycia dedykowanej obudowy pod wc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...