Skocz do zawartości
Rosio

OpenOffice org

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny pakiet, nie do końca kompatybilny z MS Office ale jest alternatywą dla kilkunastu tys. zł. W ostatnim Niezbedniku Komputer Świat (kupiłem dzisiaj) jest słownik do sprawdzania pisowni w OpenOffice. W mojej firmie pracownicy przesiadają sie na niego, co prawda w wielkich bólach ale ile się zaoszczędzi na MS to więdzą tylko ci co go kupią. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny pakiet, nie do końca kompatybilny z MS Office ale jest alternatywą dla kilkunastu tys. zł. W ostatnim Niezbedniku Komputer Świat (kupiłem dzisiaj) jest słownik do sprawdzania pisowni w OpenOffice. W mojej firmie pracownicy przesiadają sie na niego, co prawda w wielkich bólach ale ile się zaoszczędzi na MS to więdzą tylko ci co go kupią. :lol:

ale to nie zadna sciema, bo mi szef kazal znalezc na allegro jakiegos uzywanego offica ale znalzlem to i mowisz ze jest to pelnowartosciowy pakiet tzn zaweira wszystko co trzeba i jest za 8pln? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest darmowy odpowiednik StarOffice'a. Sprzedawanie tego jest chyba nielegalne. Zglos aukcje do weryfikacji, a pakiet sciagnij z ich strony za darmo.

W aukjach piszą że opłata jest za płytki i zużytą enerię/internet podczas ściągania itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywam OpenOffice'a od dawna i powiem jedno - jest super :)

-darmowy

-oblsuga zblizona do MS Offica (bardziej odpowiada mi menu)

- czyta 99% formatow dla MSOffice

-darmowy :)

-darmowy .......

....

Warto zainstalowac, wszystko w pelni legalne i w pelni darmowe i dziala ladnie, bardzo latwo przesiada sie z MS office na openoffice lub star offica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OpenOffice jest calkiem darmowy mozna go uzywac w firmie i w domu, pisza o tym na oficjalnym sajcie, niedawno zassalem i zainstalowalem wersje 1.02 pl ze slownikiem juz wbudowanym (to jakas nieoficjalna ma jescze chyba kilka poprawek, ale dziala cakiem dobrze)

ftp://nest.ux.com.pl/pub/OOo-1.0.2-Win32-ux.pl.zip

ftp://212.106.138.10/pub/OOo-1.0.2-Win32-ux.pl.zip

i naprawde warto przyjrzec sie temu pakietowi jest funkcjonalny ma to co ptrzebne (praktycznie to co MsOffice), instalka zamuje 50 MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilnie poszukuję kogoś z OpenOffice do konwersji pliku dla mnie na DOC...

Kontakt na GG lub PRV

Plizzzz help!!!! :mur:

Problem rozwiązany!!!

Dzięki Sid The Rat!!!

Edytowane przez Hirotaro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi