Skocz do zawartości
maluszek

? dzwięk w 8rda+ ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie do posiadaczy epoxa 8rda+:

jeśli dobrze zrozumiałem czytając recki, trzy gniazda jack obsługujące audio mogą być dwojako skonfigurowane:

1. mic, line-in, line-out

2. front, rear, bass+center

Moje pytanie brzmi: Czy w tej drugiej konfiguracji jest gdzie podłączyć mikrofon? Inaczej mówiąc: czy jest jeszcze jakieś wyprowadzenie na płycie i czy wogóle fantastyczny mostek południowy nvidii taki układ jest w stanie obsłużyć?

Pytam, bo mam głośniczki 5.1, ale mikrofon też potrzebuje, więc się zastanawiam czy audigy będzie służyć za koder mikrofonu czy będę mógł o nim zapomnieć:D.

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak podlaczysz 5.1 to nie bedziesz miec gdzie podlaczyc mic :( niestety nad tym chlopaki z nievidii nie pomysleli :evil:

To nie nievidia nie pomyslala tylko EpoX nie chcial montowac wszystkich zlaczy na plycie. Specyfikacja SoundStrom przewiduje pieć wyjśc + wyjscie cyfrowe S/P DIF. W tym wypadku chodzi zapewne o pieniądze jakie nVidia życzy sobie za hmmm stosowanie znaku SoundStrom :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze i ja sie podlacze.Mam glosniki Creative 4400.Chcialbym na Epoxie podlaczyc jedynie tyl,przod,microfon.Da sie czy znowu czegos zabraknie??Wyjsc powinno straczyc

W takiej konfiguracji niczego nie zabraknie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opis złącza AUD2:

In 2-Channel audio mode, Mic-In is shared for both fron panel and rear panel. In 6-Channel audio mode, the Mic-In is dedicated for front panel used, and rear panel Mic-In function will switch to Center and subwoofer support.

Może ktoś to mi wytłumaczyć? Czy mogę spobie podpiąć mikrofon do aud2 i korzystać z dzwięku 6 kanałowego?

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...