Kyoczek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam! Mam problem. Kupiłem zestaw komputerowy z C2D E4300 i chcialbym sprobowac go podkrecic. Ale obawiam sie ze strace gwarancje. Czy jest jakis sposob jakim mogli by ewentualnie w serwisie sprawdzic czy procek byl podkrecany? Dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 to tak samo jak z samochodem ... kto spawdzi czy jechales 120km/h ale przekonasz sie jak bedziesz jechal te 120 tam gdzie mozna tylko 60 :P - mam nadzieje ze trafilem z ilustracja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Nie mogą. Jak się nawet spali (co w sumie obecnie się nie zdarza, bo płyty mają zabezpieczenia), to i tak nie będą mogli ustalić, czy zabiło go mocne O/C czy przebicie na zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Mogli by odczytać ustawienia w biosie - o ile c-mos nie będzie zresetowany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zestaw - może być zaplombowany, czasami mogą być problemy kiedy trza bios zresetować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zestaw - może być zaplombowany, czasami mogą być problemy kiedy trza bios zresetować ;) plyty asusa po nieudanej probie uruchomienia i wylaczonym zasilaczy odpalaja sie na standardowych ustawieniach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) no chyba że ma się taką jak moja p5d dlx, nawet wyłączenie zasiłki nie zawsze styka :mur: // poza tym rzadko widzę zestawy komputerowe z płytami asusa ;) Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez Szuwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyoczek Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 płyte mam p5vd2-mx. I chyba sie pobawie dzisiaj troche w oc;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Bez podnoszenia napięcia bardzo trudno coś uszkodzić.A jeżeli nawet to podczas oddawania na gwarancje udawaj głupiego że nie wiesz co to oc, że to chyba się tyczy samochodów itp x] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 OC nikt nie potrafi Ci udowodnić w przypadku ramu procesora. W przypadku karty graficznej gdy wgrasz modowany bios wtedy tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ale jeśli będzie kręcił grafe programowo to także nie jest do sprawdzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Wtedy nie ale napisałem że jak wgra inny bios to wtedy tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 No wtedy tak ale IMHO nie ma sensu flashować karty BTW.Trochę się robi off top bo Kyoczek pytał się o proca :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyoczek Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Spoko;) To info tez sie przyda:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...