Skocz do zawartości
Sens

Xp Sie Nie Instaluje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dzisiaj rano postanowilem zrobic reinstal windy (win xp pro sp1). Komputer spokojnie sformatował hdd, wgral pliki zrestartowal sie, a potem zamiast instalki pojawia sie zielonkawe/ turkusowe (w kazdym razie jednolite xD) tło i kursor myszy poczym komputer nie chce isc dalej. Dodam ze na poczatku poczekalem 15 min i nic, poczym wywalilem wszystkie partycje od nowa i od nowa zrobilem, sformatowalem i dalej to samo. Potem probowalem zainstalowac za pomoca 2 napedu dalej to samo. Sprawdzalem tez z angielskim xp pro od sasiada i dalej to samo ;/ Juz nie mam sily na tego grata :P

Komp to: Celeron D 2.53@3.16, 1024 ddr, gf 6800, 40gb, dvd-rw samsung i cd-rw asus, chieftec 400w

Druga sprawa dotyczy kompa mojego br, ktory ma zainstalowana Viste ultimate 32 bity, a dokladnie urzadzenia wielofunkcyjnego Lexmark 3300 (drukarko-skaner) wszystkie stery zainstalowaly sie poprawnie drukarka jak i skaner przeszly testy poprawnegodzialania. Drukarka dziala ok. PROBLEM jest jednak ze skanerem ktory wg systemu jest poprawnie zainstalowany tylko jak tym skanowac?? Nigdzie nie moglismy znalezc opcji skanowania..

Na win xp wszystko bylo w moim komputerze i na programie ktory instalowal sie wraz ze sterownikami. Na viscie zrobilismy to samo tylko nie ma ani ikony w moim komputerze ani tego programu.. :mur:

Komp brata: Sempron-Barton 3000, 1024ddr, Radeon x1650pro, 120gb, combo, cd-rw, chieftec 400w

Bede wdzieczny za kazda pomoc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie Twojego problemu, to jak wcześniej instalowałeś system. Coś mi się widzi, że masz zbyt nowy sprzęt i bez SP2 w instalce się nie obejdzie. Ewentualnie coś zmieniłeś w bios.

Odnośnie problemu brata, to w starym MS Office był taki programik jak Imaging. W nowszych go nie ma, ale generalnie każdy szanujący się program graficzny ma obsługę skanera. Spróbuj IrfanView lub Gimp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrazenie, ze moje problemy rozpoczely sie od momentu wstawienia karty wi-fi pentagrama, poniewaz po wsadzeniu jej do kompa system nie wstal...

Potem mialem problem zeby wogole komp wstal i jedyne co pomoglo to wymiana baterii i XP podczas instalacji mial jakies problemy ale sie zainstalowal ostatecznie.

Niewiem czy to moze byc przyczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo coś ta karta nie do końca zdrowa, albo jakieś przebicia - może kurz gdzieś siadł podczas podłączania karty?

A tak poza tym to nie wiem, jak sie zapatruje SP1 na WiFi. Spróbuj zainstalować system bez karty. Spróbuj ewentualnie z inną kartą. W ostateczności pojedzie do serwisu lub się ją wymieni na inny model/markę.

Spróbuj też instalować z SP2. Lub zainstaluj bez karty, wrzuć SP2 i podłącz kartę.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi