Skocz do zawartości
Sou

Wlasciwosci Systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem. Wczoraj w dziwny sposob przestala mi dzialac mozliwosc wgladu w wlasciwosci systemu windows XP pro ( prawy klawisz myszy na "moj komputer" ). Gdy wszedlem do panelu sterowania byla tam ikona "System" ale bez odpowiedniej grafiki ( taka unknown;] ). Po jakiejs chwili sie zorientowalem ze i ta ikona cala juz zniknela....

Czy ktos wie jak to naprawic?;/ Rozumiem ze jakis program za toodpowiada moze mi sie plik jego uszkodzil ( przed tym problemem mialem niekontrolowany restart i scandisca ).

Z gory dzieki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba dalej to samo kursor zmienia sie na klepsydre na chwile i znow robi sie normalny. Nic sie nie otwiera. Mozliwe ze ten "program" co to mial wyswietlac sie uszkodzil ? Mialem na D:/ uszkodzone pliki i mi je po scandiscu... usunal o_O Moze z tym czyms zrobil to samo i poprostu go nie ma?

Jeszcze w panelu sterowania gdy dam widok ten taki XP bajerancki to gdy daje Drukarki i inny sprzet to po lewej mam "Zobacz tez" i tam 5 pozycji 4 z ikonami + napis system bez zadnej ikonki :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdź na płytce instalacyjnej plik sysdm.cpl (jest spakowany) i wrzuć go do c:\windows\system32.

A prościej to wrzuć płytę instalacyjną do CD, potem daj Start->Uruchom:

sfc /scannow (i walnij Enter)
Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi