$l@ven Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam! Jako, że zastanawiam się nad zmianą grafiki (Radeon 9550), zastanawiam się czy do poniższego konfingu opłaca się zmieniać grafikę: Abit NF7-S AMD Barton 2500+ (chodził na 3200+) 512DDR (400Mhz) (Radeon 9550) Zastanawialem się nad GF 7600GS i dodatkowo 512mb ram'u. Sęk w tym, że mam monitor 17" LCD i żeby pograć sobie w rozdziałce 1280x1024 w najnowsze gierki w High detalach może być problem... Więc może lepiej kupić po prostu Xbox'a 360 grać sobie nawet w HD na tym swoim LCD w 720p? Dziękuje z góry za pomoc. Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez $l@ven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 kup Xboxa ;) na high taki sprzęt nie ma prawa raczej działać ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Do tego kompa lepszej niż 7600GS bym nie wkładał, a co za problem grac w 1024, zresztą do gier w 1280 i full detale to byś juz musiał celowac w 7900GS, nie mowie ze 7600GS jest zły nowe gry smigaja spoko ale te karty to raczej tylko do 1024, no ale to tez zalezy w jakie gry sie gra... Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Jeśli masz zamiar grać na xboxie 360, to musisz sobie sprawić nowy monitor. Gry na xboxa wyświetlane są w trybie panoramicznym, więc z 17' zrobiłoby się 15'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Jeśli masz zamiar grać na xboxie 360, to musisz sobie sprawić nowy monitor. Gry na xboxa wyświetlane są w trybie panoramicznym, więc z 17' zrobiłoby się 15'. Mam dobry monitor (Samsung 173P+), a na nim grałbym głównie wieczorem, jak rodzice wrócą z pracy, zresztą też bardzo dużo czasu nie będę miał, gdyż studia medyczne są absorbujące ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Student ..... ale pytania zadaje jak dziecko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Procek tak czy siak jest już przysłaby do niektórych gier (niezależnie jaka kartę grafiki posiadasz). Jeśli godzisz się na pewne ustępstwa, to możesz wsadzić GF 7600GS DDR3 (Nie DDR2) i dołożyć ram. Pograsz sobie, ale w 1024/768 raczej, w natywnej 1280/1024 tylko w mniej wymagających grach. Do 1280/1024 nadaje się X1950 Pro na AGP, tyle że nie kalkuluje się tobie ładować tyle kasy w przestarzały sprzęt na AGP. Wówczas lepiej sprzedać tego bartona (jego cena na rynku wtórnym jest nieadekwatna do wydajności- sprzedasz go za więcej niż jest warty) i pozostałe komponenty i przesiąść się na coś współczesnego. Możliwe, że wcale dużo nie musisz dopłacać, bo za to A64 są śmiesznie tanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Mam dobry monitor (Samsung 173P+), a na nim grałbym głównie wieczorem, jak rodzice wrócą z pracy, zresztą też bardzo dużo czasu nie będę miał, gdyż studia medyczne są absorbujące ;) Monitor masz dobry ale nie panoramiczny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Mówiłem, że jest dobry w tym sensie, że nie opłaca mi się go wymieniać, nie mam siły/czasu sprzedawać go, a potem rozglądać się za nowym... Już bardziej byłbym skłonny do sprzedaży kompa, ale teraz mi działa wszystko stabilnie i jestem zadowolony. Dzięki wszystkim za pomoc, za jakiś czas rozejrzę się za Xbox'em 360, albo (jak będzie trudno z funduszami) za PS2... ;) Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez $l@ven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 ja mam Xboxa jakbyś chciał o coś zapytać to wal na priva//gg , sam w tym niedawno siedziałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexander_Mniejszy Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam! Jako, że zastanawiam się nad zmianą grafiki (Radeon 9550), zastanawiam się czy do poniższego konfingu opłaca się zmieniać grafikę: Abit NF7-S Do tego kompa lepszej niż 7600GS bym nie wkładał, a co za problem grac w 1024, zresztą do gier w 1280 i full detale to byś juz musiał celowac w 7900GS..... bez komentarza :lol: Student ..... ale pytania zadaje jak dziecko spam...... w czystej postaci :mur: jak do gier to Xbox only :-D bo kompa bys musial pod tym katem calego zmieniac :) pozdro Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez Alexander_Mniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 bez komentarza :lol: Ups :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Mówiłem, że jest dobry w tym sensie, że nie opłaca mi się go wymieniać, nie mam siły/czasu sprzedawać go, a potem rozglądać się za nowym... Już bardziej byłbym skłonny do sprzedaży kompa, ale teraz mi działa wszystko stabilnie i jestem zadowolony. Dzięki wszystkim za pomoc, za jakiś czas rozejrzę się za Xbox'em 360, albo (jak będzie trudno z funduszami) za PS2... ;) Tylko nie próbuj podłączać ps2 do tego monitora. Gry na ps2 są w rozdzielczości 2 razy mniejszej od natywnej Twojego monitora. Myślę, że wiesz jak by to wyglądało. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Tylko nie próbuj podłączać ps2 do tego monitora. Gry na ps2 są w rozdzielczości 2 razy mniejszej od natywnej Twojego monitora. Myślę, że wiesz jak by to wyglądało. :wink: Racja ;) PS2 to na pewno byłoby podłączone tylko do TV ;) 360 pewnie też, ale zawsze awaryjnie podpinało by się pod LCD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...