Skocz do zawartości
Bikert

Drukarka laserowa

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę kupić drukarkę i mam problem. Czy ktoś może mi polecić jakąś nie drogą, używaną drukarkę laserową? Chodzi mi o firmę i model, tak żebym wiedział czego szukać. Musi to być jakiś udany model, co podniesie prawdopodobieństwo kupna drukarki sprawnej i bezawaryjnej. Interesują mnie również używane drukarki atramentowe.Liczę na pomoc.

Dzięki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co dla ciebie znaczy nie droga. Ale ja bym ci polecil jakiegos HP 5L lub nowszy model 6L. Tylko musisz sie dowiedziec jak tam wyglada sprawa z tonerem i najwazniejsze z bebnem, bo to jest najwiekszy koszt. A co atramentowych to poszukaj sobie jakiegos modelu z 9xx, najlepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co dla ciebie znaczy nie droga. Ale ja bym ci polecil jakiegos HP 5L lub nowszy model 6L. Tylko musisz sie dowiedziec jak tam wyglada sprawa z tonerem i najwazniejsze z bebnem, bo to jest najwiekszy koszt. A co atramentowych to poszukaj sobie jakiegos modelu z 9xx, najlepsze.

W w/w drukarkach HP bęben światłoczuły jest wymieniany razem z tonerem, jest zamknięty we wspólnej kasecie. Nowa kaseta kosztuje około 250zł. Oczywiście kasety te można poddawać kilkukrotnej regeneracji, polegającej na uzupełnieniu samego tonera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam HP LaserJet 5L, uzywam jej od wielu lat i nie wyobrazam sobie jakielkolwiek pracy zwiazanej z drukowaniem bez niej. Drukarka tania w eksploatacji jeden toner starcza od 2500 do nawet 3500 kartek przy 7% pokryciu. Zuzyty toner mozna napelnic zwykle 3 - 4 krotnie pozniej beben do smieci. Koszt 150 gram toneru do LJ 5L to okolo 30 - 40 zl.

Polecam dokupienie 8MB RAM'u (karta JEIDA), pozwoli to na drukowanie w pelnej rozdzielczosci grafik na calej kartce.

W przypadku Win2k/XP polecam drivery z HP. Te od MS powoduja przepelnienie pamieci drukarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja ze swojej strony moge polecic drukarke Minolty PagePro 1200W. Kosztuje cos okolo 1000. Mam ja co prawda dopiero od grudnia zeszlego roku, wiec jeszcze nie wiem jak bedzie wygladala kwestia kosztow regeneracji tonera/wymiany bebna (jednak od znajomych dowiedzialem sie, ze calkiem przyzwoicie), jednak co do jakosci/szybkosci druku nie mam zadnych uwag - dla mnie SUPER. W zwiazku z czym polecam. Jedyny minus to GDI - pod Linuksem sobie nie podrukujesz :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam drukarke HP 2200D to raczej juz kombajn a nie drukarka no i cena tez jest znaczna.Ale jak sie duzo drukuje i zalezy na szybkosci to jest pierwsza klasa do tego DUPLEX. 0 awaryjnoscitoner starcza na około 4500 -5000 stron w trybie economy a koszt zakupu nowego to juz od 175 zeta albo 475 za orginał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W w/w drukarkach HP bęben światłoczuły jest wymieniany razem z tonerem, jest zamknięty we wspólnej kasecie. Nowa kaseta kosztuje około 250zł. Oczywiście kasety te można poddawać kilkukrotnej regeneracji, polegającej na uzupełnieniu samego tonera.
Wlasnie mi o to chodzilo ze ludzie regeneruja toner, a bebny sa juz na wymarciu bo nie oplaca sie ich wymieniac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grimlock:

Gdzie i za ile można dokupić taką karte do HP LJ 5L. Z chęcią bym dołożył do swojej, bo rzeczywiście ma pewne braki. I jeszcze jedno: skąd masz stery HP pod XP? Masz jakiegoś linka? Jełśli możesz podeślij mi na priva: maluszek@poczta.fm

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...