AlienMks Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Cześć chcę kupić koniecznie płytę główną z integrowaną grafiką. Ograniczają mnie fundusze mam na to ok 250 zł. Co mam wybrać ? Zainteresowały mnie takie płytki: Foxconn MCP61SM2MA-ERS2H 220 zł ABIT NF-M2S 220 zł Gigabyte GA-M61VME-S2 210 zł ASUS M2N-MX 230 zł ASROCK ALIVENF4G-DVI 220 zł Która płytka będzie przyzwoicie chodziła na Athlonie X2 ? I będzie miała jakieś możliwości OC ? Wiem że to nie powala ale niestety nie mam więcej kasy. Pozdrawiam i dziękuje za każdą odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Foxconn. W teście na egieldzie wypadła bardzo dobrze. Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Wiem, czytałem ten test ale trochę mnie denerwuje te PCI-EX 8x. Ale może nie będzie takie złe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Tak naprawdę różnica między PCI-E x8 i x16 jest dopiero widoczna przy mocnych kartach typu 8800GTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Imo tez Foxconn ;). Jak troszke stanieje Biostar TA690G AM2 to polowalbym na nia ;). Chociaz nie wiadomo jak z podkrecaniem na niej :sad:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 A może coś takiego?? Biostar TForce 6100 - ~240zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) w sumie też niezła płytka, dość stabilna i coś tam byś O/C zrobił :) jest jeszcze jeden fajny abit - ABIT NF-M2 , ale on ma tylko 2 sloty na ram :( gdyby nie to, szczerze bym Ci go mógł polecić ;) czytam właśnie recenzję po angielsku - http://www.hardcoreware.net/reviews/review-352-1.htm . Gość nie może się mobasa nachwalić ;]. Edit ; ja chyba wezmę tego Abita :) w sumie jedyna wada jak dla mnie to 2 sloty na ram , ale sobie będę radził jakoś :D Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez beka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Foxconn, Abit albo Biostar wszystkie są podobne do siebie względem możliwości :) Po przeczytaniu testu na egieldzie skłaniał bym sie w stronę Foxconna, ale wybór i tak należy do Ciebie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Waham się miedzy tym Abitem i Foxconnem i sam nie wiem co wybradź. Czy ten foxconn to nie taki trochę ECS wśród płyt ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Bierz tego Foxconna MCP61SM2MA-ERS2H zobaczysz na pewno nie będziesz żałował, sam się na niego kuszę bo choć płytka tania to ma niezłe OC. A zintegrowana grafika zawsze się przyda jak sie zmienia kartę to można parę dni na takiej pożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Bierz Foxconn'a jak ma byc zintegrowana grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanq33 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Za tydzień powinny się pojawić płyty główne z nowymi chipsetami NVIDIA ze zintegrowanymi rdzeniami graficznymi - GeForce 7050PV i GeForce 7025. Więc ja na razie poczekam z zakupem, szczególnie że do tego czasu wejdą w życie obniżki cen procków AMD (X2 3600+ za 215pln :-P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Może i wejdą ale na pewno nie będą kosztowały poniżej 230 zł. Jak wiadomo nowości zawsze są droższe. Więc bierz Foxconna i kręć swojego Athlona :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Są tylko 3 opcje: 1. Abit NF-m2 nview ~300pln 2. Biostar tforce 6100 3. Biostar TA690G A niedługo płyty na 7050 od Abita i Biostara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 a pod intela nic lepszeg od integry intelowej sie nie szykuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanq33 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Może i wejdą ale na pewno nie będą kosztowały poniżej 230 zł. Jak wiadomo nowości zawsze są droższe.Nie tak dawno temu weszły na rynek płyty główne na AMD 690G i takiego Asusa można było kupić za 260pln więc nie zawsze nowości są drogie. Poza tym jest szansa że nowy układ 7050PV to nic innego jak GF 7300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Raczej nie ma takiej szansy. Czytałem gdzieś w necie, że to tak naprawdę zmieniony kosmetycznie układ 61xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Powracam do temu ponieważ jestem zainterseowny zakupem Biostar TA690G AMD 690G. chce przeczekać na ty mobo do pojwaienia sie kart grafiki zDX10 w miare przyzwoitej cenie. Ta plyta intresuje mnie gdyż ma przed wszytkim wyjscie S-VIDEO gotowe do podlaczenia TV / oglądanie filmów/, wyjscie D-SUB i DVI-D /monitor LCD/. O tej plycie cztalem na stronie VR-Zone i chcialem zapoznać się opinjami osob ktore już taka plyte kupili jak sprawuje sie w co dziennym uzytkowaniu i w gierkach choc tu mam świadomść ze rewelacji to tu niebędzie. CZy lepiej poczkać na Biostar TF7050-MF króra ma te same wyjścia ale jedt na chpie Nvidii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Nie wiem czy na forum ktoś ma tą płytkę. Na zagranicznych forach ludzie sobie ją chwalą, jednakże cudów w kwestii oc nie ma. Na dniach będzie 7050 od Biostara i Abita więc warto poczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 nawet seksownie wygląda ten Biostar TA690G AMD 690G... Ja również za 3-4 tygodnie biorę coś na AM2 i jak na razie ta płytka chyba jest numero uno candidato do obudowy na moim biurku :D zobaczymy , co pokaże 7050 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Są tylko 3 opcje: 1. Abit NF-m2 nview ~300pln [...] witam, a jak przedstawia sie wydajnosc tej zintegrowanej grafy? do czego mozna ja przyrownac?? plytka mi odpowaiada poniewaz zalezy mi na firewire. chyba, ze cos innego w podobnej cenie z FW polecicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 witam, a jak przedstawia sie wydajnosc tej zintegrowanej grafy? do czego mozna ja przyrownac?? plytka mi odpowaiada poniewaz zalezy mi na firewire. chyba, ze cos innego w podobnej cenie z FW polecicie. http://www.xbitlabs.com/articles/chipsets/...965-gf6150.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 a co myślicie o tym Asusiku ? http://www.morele.net/?pg=product_info&...name&dspl=p na pierwszy rzut oka, całkiem całkiem jak na low-end Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...