Skocz do zawartości
AlienMks

Płyta Pod Am2 Z Integrowaną Grafiką

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć chcę kupić koniecznie płytę główną z integrowaną grafiką. Ograniczają mnie fundusze mam na to ok 250 zł. Co mam wybrać ?

Zainteresowały mnie takie płytki:

Foxconn MCP61SM2MA-ERS2H 220 zł

ABIT NF-M2S 220 zł

Gigabyte GA-M61VME-S2 210 zł

ASUS M2N-MX 230 zł

ASROCK ALIVENF4G-DVI 220 zł

Która płytka będzie przyzwoicie chodziła na Athlonie X2 ? I będzie miała jakieś możliwości OC ?

Wiem że to nie powala ale niestety nie mam więcej kasy. Pozdrawiam i dziękuje za każdą odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie też niezła płytka, dość stabilna i coś tam byś O/C zrobił :) jest jeszcze jeden fajny abit - ABIT NF-M2 , ale on ma tylko 2 sloty na ram :( gdyby nie to, szczerze bym Ci go mógł polecić ;) czytam właśnie recenzję po angielsku - http://www.hardcoreware.net/reviews/review-352-1.htm . Gość nie może się mobasa nachwalić ;].

Edit ; ja chyba wezmę tego Abita :) w sumie jedyna wada jak dla mnie to 2 sloty na ram , ale sobie będę radził jakoś :D

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foxconn, Abit albo Biostar wszystkie są podobne do siebie względem możliwości :)

Po przeczytaniu testu na egieldzie skłaniał bym sie w stronę Foxconna, ale wybór i tak należy do Ciebie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz tego Foxconna MCP61SM2MA-ERS2H zobaczysz na pewno nie będziesz żałował, sam się na niego kuszę bo choć płytka tania to ma niezłe OC. A zintegrowana grafika zawsze się przyda jak sie zmienia kartę to można parę dni na takiej pożyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tydzień powinny się pojawić płyty główne z nowymi chipsetami NVIDIA ze zintegrowanymi rdzeniami graficznymi - GeForce 7050PV i GeForce 7025. Więc ja na razie poczekam z zakupem, szczególnie że do tego czasu wejdą w życie obniżki cen procków AMD (X2 3600+ za 215pln :-P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i wejdą ale na pewno nie będą kosztowały poniżej 230 zł. Jak wiadomo nowości zawsze są droższe.

Nie tak dawno temu weszły na rynek płyty główne na AMD 690G i takiego Asusa można było kupić za 260pln więc nie zawsze nowości są drogie. Poza tym jest szansa że nowy układ 7050PV to nic innego jak GF 7300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powracam do temu ponieważ jestem zainterseowny zakupem Biostar TA690G AMD 690G. chce przeczekać na ty mobo do pojwaienia sie kart grafiki zDX10 w miare przyzwoitej cenie. Ta plyta intresuje mnie gdyż ma przed wszytkim wyjscie S-VIDEO gotowe do podlaczenia TV / oglądanie filmów/, wyjscie D-SUB i DVI-D /monitor LCD/. O tej plycie cztalem na stronie VR-Zone i chcialem zapoznać się opinjami osob ktore już taka plyte kupili jak sprawuje sie w co dziennym uzytkowaniu i w gierkach choc tu mam świadomść ze rewelacji to tu niebędzie. CZy lepiej poczkać na Biostar TF7050-MF króra ma te same wyjścia ale jedt na chpie Nvidii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet seksownie wygląda ten Biostar TA690G AMD 690G... Ja również za 3-4 tygodnie biorę coś na AM2 i jak na razie ta płytka chyba jest numero uno candidato do obudowy na moim biurku :D zobaczymy , co pokaże 7050 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są tylko 3 opcje:

1. Abit NF-m2 nview ~300pln

[...]

witam,

a jak przedstawia sie wydajnosc tej zintegrowanej grafy? do czego mozna ja przyrownac?? plytka mi odpowaiada poniewaz zalezy mi na firewire. chyba, ze cos innego w podobnej cenie z FW polecicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi