Skocz do zawartości
dziuniek11

Galaxy Vs. Palit

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowalem zmienic u siebie karte graficzna. Jestem pewien ze to bedzie GF 7300GT na AGP.

Jest jeden szkopuł, nie wiem ktora wybrac. :mur:

Propozycje to:

1. Galaxy 128MB ddr3 500/1400 Zalman AGP

2. Palit 256MB ddr3 400/1000 Sonic AGP

I co wybrac? Wyższe taktowanie i markowy wentylator czy dodatkowe 128MB pamieci??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze sprzedaj to co masz, kup coś na am2 i wtedy kupisz jakąś grafę na pci-e taniej, i o lepszej wydajności. Nie wiem czy jest sens inwestować w agp.

Z tych dwóch może galaxy, jeszcze ją ładnie nakręcisz. Więcej pamięci (palit) przydaje się w graniu na wysokich rozdzielczościach.

Pality też się dobrze kręcą, też podkręcisz, ale raczej napewno nie tak jak tego galaxy (chociażby z tego powodu że już fabrycznie ma o 100/400 niższe zegary).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taka opcja ale to dopiero w przyszlosci (mam teraz lekko niespodziewane wydatki) ;-) Natomiast teraz musze sie jakos "podleczyć". Z FX5200 to i tak duzy skok nieprawdaz?

Poza tym mojego semprona mozna spokojnie przetaktowac z 1,8 na 2,3 GHz. Wiec jeszcze troche pociagnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile chcesz dać za tą kartę ?

Bo czasem warto przekalkulować : :)

za płytę z prockiem dostaniesz ok 250zł

za grafikę i ram ok 200

na nową grafę masz ok 350,

w sumie: 800zł

i za to:

płytka abita kn9 za 250 zł

512 goodram 100zł

sempron 3000 185

galaxy 7300gt 128mb 208zł

w sumie : 750

(ceny z apollo pl).

To tak lekko licząc.Na początek starczy, jak będziesz miał więcej kasy to zmienisz co bedziesz chciał, ale będziesz już na nowej platformie.

chyba że o czymś zapomniałem

Edytowane przez TomCat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi