Art-72 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Cześć Czy ktoś może wiem, czy jest jakiś program (sposób), którym można obejrzeć zawartość (ustawienia) pliku BIOS *.rom ??? :mur: Konkretnie chodzi mi o BIOS do Asus P5B ver. 0806. Zmieniłem BIOS na ver. 1202, ale nie spisałem sobie ustawień ze starego BIOSa, a już nie chce mi go wgrać. Nie wiem też czy przy update'cie BIOS'a zachowywane są stare ustawienia, czy nowy BIOS jest z ustawieniami defaultowe ??? Pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Nic Ci nie da ogladanie ustawien biosu poniewaz nie sa one zapisane w pliku biosu. > Nie wiem też czy przy update'cie BIOS'a zachowywane są stare > ustawienia, czy nowy BIOS jest z ustawieniami defaultowe ??? Jak nie zresetowales CMOS'u i nie wlaczyles takiej opcji podczas wgrywania to powinny zostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-72 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Jak nie zresetowales CMOS'u i nie wlaczyles takiej opcji podczas wgrywania to powinny zostac. Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Niestety w czasie update BIOS włączyłem zresetowanie CMOS. :oops: :mur: Więc chyba już nic nie wymyślę. Mam nadzieję, że na ustawieniach defaultowych będzie dobrze działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Właściwie każdy bios jest zrobiony tak, iż większość opcji nie ma znaczenia - opcje krytyczne dla stabilnej/poprawnej pracy komputera można policzyć na palcach. Oczywiście nie mówią tutaj o opcjach typu O/C, gdyż one na default też są bezpieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...