Ma5TeR Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Posiadam oba te monitory i jednego muszę się pozbyć. I mam właśnie dylemat który sobie zostawić. Według parametrów to lepszy jest samsung (przy 1600x1200 ma 87Hz a siemens 75Hz) ale jeżeli chodzi o ostrość obrazu i odwzorowanie kolorów to zdecydowanie lepszy jest siemens (biały jest biały). Może mi ktoś doradzić? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie wiem jak testowałeś ale jeśli jeden uruchomiłeś w 1600x1200 przy 85 Hz a drugi 75 Hz to nie dziwne że na tym mocniejszym będzie bardziej rozmazany obraz :wink: Ustaw je w trybie 1152x864 100 Hz ( oba go osiągną ) przy ustawionym podobnym poziomie jasności i kontrastu ( nie cyferki w OSD tylko efekt wizualny ma być podobny ) , zwracaj uwagę na rezerwę kontrastu ( jasności też ) .... i wybierz lepszy ( ten który będzie wyświetlał głównie ostrzejszy obraz ). Jeśli na prawdę "mocniejszy" okaże się słabszym to cóż ... ps. nie zapomnij wyregulować konwergencji i wyzeruj w obu usuwanie mory Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...