Gość fuqs Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Mam sprzet taki jak w podpisie i chcialbym wymienic kluczowe elementy takie jak procesor, płyta główna, karta graficzna no i pamiec. Chce zeby ten komp nadwal sie do gier. Nie mam na to za duzo kasy, ale wybralem takie cos: Athlon 64 3000+ AM2 BOX - 180 zł MSI K9NU Neo-V (AM2) - 230 zł Galaxy GeForce 7300GT 128MB DDR3 Zalman (128-bit) (PCI-E) - 270 zł Kingston 1 GB DDR2 533MHz - 180 zł razem: 860 PLN do tego mam juz: dysk ata seagate 160 GB 8 cache 7200 rpm (kupilem niedawno) zasilacz Tagan 330W (tez niedawno zakupiony) Audigy 2 i karte sieciową Czy to dobry wybór (wiecej kasy nie mam raczej) i czy wszystko bedzie do siebie pasowac ? prosze o wypowiedzi tylko doswiadczone osoby. dzieki z góry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Płytę weź Abita kn9 A ramy zapoluj na A-daty , jak się nie uda to od biedy goodramy mogą też być A co do proca to bym poczekał na wielką obniżkę AMD :D O ile wszystko pójdzie zgodnie z planem po dołożeniu 30 zł byś miał dwujajowca x] Jak chcesz kupić koniecznie teraz to lepiej wziąć OEM i dokupić fryzjera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Z dorwaniem a-daty może być ciężko, goodramy też są spoko. Jedyną obrona AMD są teraz tylko ceny, a to ponosi za sobą obniżkę również procesorów intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 kurde okazalo sie ze jednakc zesc floty musze wydac na co innego i mi zostanie ok. 340 zeta w najblizszym czasie na upgrade. Wiec czy oplaca mi sie brac Galaxy 7300GT AGP do kompa jak z podpisu. Jak na razie w wiekszosci gier mam ok. 25 fps na srednich detalach i 800x600 , czy jak bym kupil tego geforce'a to moglbym pograc na lepszych detalach i fps ok. 30-40? Chcialbym se pograc do wakacji i w wakacje a kaske na calkowity upgrade pewnie dopiero bede mial na poczatku wrzesnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Hamuje Cie celina i to ostro. Mozesz kupic i cieszyc sie 40fps w mid detalach ale ciemno to widze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Hamuje Cie celina i to ostro. Mozesz kupic i cieszyc sie 40fps w mid detalach ale ciemno to widze...znaczy mi by stabilne fps rzedu 30-40 wystarczyło spokojnie. Mam audigy 2 i stery kx wiec to troche odciaza proca (mialem drivera 3 i bez audigy sie cielo ze bylo 10 fps niezaleznie na jakich detalach, a jak kupilem audigy to 20-25 na high). Ale najwazniejsze pytanie, czy przyrost jakosci grafiki i wydajnosci w stosunku do kr3econego 9550 bedzie proporcjonalny do wydanej kaski czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 IMHO ze wzgledu na wczesniej wspomniany proc - nie. Ale moze sie myle i pamiec szwankuje ze durony 1200 lykaly celine 1,7 bez przepojki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...