Skocz do zawartości
Gość fuqs

Modernizacja Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sprzet taki jak w podpisie i chcialbym wymienic kluczowe elementy takie jak procesor, płyta główna, karta graficzna no i pamiec. Chce zeby ten komp nadwal sie do gier. Nie mam na to za duzo kasy, ale wybralem takie cos:

Athlon 64 3000+ AM2 BOX - 180 zł

MSI K9NU Neo-V (AM2) - 230 zł

Galaxy GeForce 7300GT 128MB DDR3 Zalman (128-bit) (PCI-E) - 270 zł

Kingston 1 GB DDR2 533MHz - 180 zł

razem: 860 PLN

do tego mam juz: dysk ata seagate 160 GB 8 cache 7200 rpm (kupilem niedawno)

zasilacz Tagan 330W (tez niedawno zakupiony)

Audigy 2

i karte sieciową

Czy to dobry wybór (wiecej kasy nie mam raczej) i czy wszystko bedzie do siebie pasowac ?

prosze o wypowiedzi tylko doswiadczone osoby. dzieki z góry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytę weź Abita kn9

A ramy zapoluj na A-daty , jak się nie uda to od biedy goodramy mogą też być

A co do proca to bym poczekał na wielką obniżkę AMD :D O ile wszystko pójdzie zgodnie z planem po dołożeniu 30 zł byś miał dwujajowca x]

Jak chcesz kupić koniecznie teraz to lepiej wziąć OEM i dokupić fryzjera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde okazalo sie ze jednakc zesc floty musze wydac na co innego i mi zostanie ok. 340 zeta w najblizszym czasie na upgrade.

Wiec czy oplaca mi sie brac Galaxy 7300GT AGP do kompa jak z podpisu. Jak na razie w wiekszosci gier mam ok. 25 fps na srednich detalach i 800x600 , czy jak bym kupil tego geforce'a to moglbym pograc na lepszych detalach i fps ok. 30-40? Chcialbym se pograc do wakacji i w wakacje a kaske na calkowity upgrade pewnie dopiero bede mial na poczatku wrzesnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamuje Cie celina i to ostro. Mozesz kupic i cieszyc sie 40fps w mid detalach ale ciemno to widze...

znaczy mi by stabilne fps rzedu 30-40 wystarczyło spokojnie. Mam audigy 2 i stery kx wiec to troche odciaza proca (mialem drivera 3 i bez audigy sie cielo ze bylo 10 fps niezaleznie na jakich detalach, a jak kupilem audigy to 20-25 na high).

Ale najwazniejsze pytanie, czy przyrost jakosci grafiki i wydajnosci w stosunku do kr3econego 9550 bedzie proporcjonalny do wydanej kaski czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi