Skocz do zawartości
Miguel707

Ogromny Problem Z Windows Xp - Systemowy Plik Uszkodzony.

Rekomendowane odpowiedzi

No więc wygląda to następująco. Pewnego pięknego dnia grając w Test Drive Unlimited, gra ta zawiesiła się. Więc normalną moją reakcją było zresetowanie komputera. Wcisnąłem reset - wszystko niby pięknie - ładnie, ale wtedy kiedy ma się ładować system (wtedy logo Windowsia i takie 3prostokąciki się poruszają) - zamiast tego pisze następujący komunikat :

"Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony, bądź jest uszkodzony.

\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

Możesz podjąć próbę naprawy tego pliku. W tym celu uruchom Instalatora systemu Windows z oryginalnego dysku CD-ROM i wybierz "r" na pierwszym ekranie, aby rozpocząć naprawę"

No więc uruchamiam kompa z płytki z Windowsem i wciskam "r" i ukazuje mi się konsola naprawcza. Niestety nie znalazłem słusznego polecenia naprawy. Rozsądek nakazał mi zainstalować system drugi raz, ale na innej partycji, aby nie stracić danych z poprzedniej instalacji i z tej nowej instalacji skopiować i zamienić niesprawny plik na sprawny. Jednak za każdym razem jest odmowa dostępu - i w konsoli naprawczej za pomocą polecenia COPY i za pomocą Windows metodą kopiuj wklej.

Działanie na obecnej wersji systemu jest dla mnie uciążliwe - nie ma żadnych sterowników od grafiki itp itd. - proszę o szybką pomoc.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie wciskaj wtedy R, idziesz dalej i jest "skanowanie dysku w poszukiwaniu innych systemów operacyjnych" czy jakoś tak. Po nim zapewne pojawi się lista z tymi dwoma systemami, wybierz ten stary i wtedy wybierz R (naprawa).

Potem ten "nowy" możesz wywalić i ręcznie skasować z wpis z boot.ini.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi