Miguel707 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 No więc wygląda to następująco. Pewnego pięknego dnia grając w Test Drive Unlimited, gra ta zawiesiła się. Więc normalną moją reakcją było zresetowanie komputera. Wcisnąłem reset - wszystko niby pięknie - ładnie, ale wtedy kiedy ma się ładować system (wtedy logo Windowsia i takie 3prostokąciki się poruszają) - zamiast tego pisze następujący komunikat : "Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony, bądź jest uszkodzony. \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM Możesz podjąć próbę naprawy tego pliku. W tym celu uruchom Instalatora systemu Windows z oryginalnego dysku CD-ROM i wybierz "r" na pierwszym ekranie, aby rozpocząć naprawę" No więc uruchamiam kompa z płytki z Windowsem i wciskam "r" i ukazuje mi się konsola naprawcza. Niestety nie znalazłem słusznego polecenia naprawy. Rozsądek nakazał mi zainstalować system drugi raz, ale na innej partycji, aby nie stracić danych z poprzedniej instalacji i z tej nowej instalacji skopiować i zamienić niesprawny plik na sprawny. Jednak za każdym razem jest odmowa dostępu - i w konsoli naprawczej za pomocą polecenia COPY i za pomocą Windows metodą kopiuj wklej. Działanie na obecnej wersji systemu jest dla mnie uciążliwe - nie ma żadnych sterowników od grafiki itp itd. - proszę o szybką pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 To nie wciskaj wtedy R, idziesz dalej i jest "skanowanie dysku w poszukiwaniu innych systemów operacyjnych" czy jakoś tak. Po nim zapewne pojawi się lista z tymi dwoma systemami, wybierz ten stary i wtedy wybierz R (naprawa). Potem ten "nowy" możesz wywalić i ręcznie skasować z wpis z boot.ini. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...