pro-xeo Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Na początku się przedstawię. Mam na imie Mateusz, mam 18 lat i mieszkam w Sanoku. Jest to mój pierwszy post wiec w razie jakichkolwiek niedociągnięć z mojej strony proszę o wyrozumiałość. Wracając do tematu.. Problem wygląda następująco: -Mam płytę główną Gigabyte GA-8IG1000-G i na niej zintegrowana kartę dźwiękową Realtek AC'97 wszystko było dobrze jak dostałem komputer z serwisu, śmigało wszystko dobrze, dopóki nie zaczęły się problemy z systemem i trzeba było zrobić samemu formata. Format przebiegł pomyślnie, instalacja również pomyślnie przebiegła. Nadeszła pora na instalacja sterowników.. Grafika poszła jak nóż w masło, monitor to samo i przyszła kolej na sterowniki płyty głównej. Chipsety się ładnie zainstalowały, sieciówka również ładnie się zainstalowała, USB i karta dźwiękowa.. już myśląc ze jestem świetny i świetnie mi to wyszło, rozczarowałem się, pokazał mi się błąd. Wyglądał on następująco: Przeinstalowywałem sterowniki, system, pobierałem nowe sterowniki z internetu i wciąż ten błąd mi się pokazuje. Tylko najdziwniejsze jest to, że jak świeżo uruchomię system to dźwięk działa bez zarzutów ale później już wyskakuje błąd i jak skończy grac mp3 czy skończę oglądać film i jak chce włączyć coś ponownie to dźwięku już nie ma:( lipa.. Drugim problemem takim mniej ważnym jest to, że pasek start mi się zmienia samoczynnie z stylu XP na standard i później znów powraca do formy XP. Mimo dwóch reinstallów windowsa problem jest ten sam:( Proszę o pomoc, będę wielce wdzięczny. Pozdrawiam Mateusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon$ Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Generic Host Process for Win32 Services link :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Przydałby ci się do tego jeszcze jakiś porządny firewall. Proponuję Sunbelt Kerio Personal Firewall TU! ewentualnie Zone Alarm TU! ;). Sam kiedyś firewalla nie miałem, a teraz nie wyobrażam sobie bez niego "życia". Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 1. Stery do płyty instaluje się na samym początku, grafikę na końcu. 2. Oczywiście Windows ma SP2? 3. Da się żyć szczęśliwie bez firewalla. Wystarczy dobra przeglądarka i odwiedzanie odpowiednich stron. 4. Polecam także ten temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151728 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro-xeo Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Dziękuje za waszą pomoc, udało mi się! :) :) Dla każdego kto będzie miał podobny problem polecam: - Zapoznać się dokładnie z treścią tego tematu - Pobrać uaktualnienia nie wymagające weryfikacji aktualności systemu ze strony: ftp://guest:guest@ftp01.akk.net.pl/pliki/laty/AutoPatcher_Luty/AutoPatcher_XP_Feb2007_Polish_FULL.exebądź pozwoliłem sobie skorzystać z linka z newsa na głównej stronie Pure PC a mianowicie: http://www.sgjps.com/winspatcher/winspatcher_xp- Nagrać uaktualnienia na płytę - Odłączyć wtyczkę od internetu - Sformatować porządnie partycje - Zainstalować Windowsa - Zainstalować Sterowniki - Zainstalować Uaktualnienia - Podłączyć wtyczkę od internetu - Zainstalować porządną przeglądarkę internetową ( polecam: Mozilla Firefox albo Opera ) - Zainstalować program Antywirusowy ( obiło mi się o uszy że w tej chwili najlepszy jest AVG ) - Korzystać w spokoju z systemu bez obawy obecności niemile widzianych gości :wink: W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać do mnie na PW bądź na gadu. Wydaje mi sie że temat jest już wyjaśniony i można go zamknąć. Pozdrawiam - Xeo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLody Bóg Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Mam kłopot i mam nadzieje że mi pomożecie :sad:. Po reinstalce systemu zainstalowałem z internetu sterownik do karty dzwiękowej poniewaz ten na płycie gdzieś mi przepadł. Okazało się że nie działa i nagle nie moge zainstalować kolejnego juz odpowiedniego bo każdym razem gdy próbuje zainstalowac sterownik wyskakuje mi błąd: Błąd przy instalacji realtek ac97: wystąpił błąd -(5009 : 0x8002802b) podczas uruchamiania instalatora. A i ten błąd wyskakiwał mi również wtedy gdy chciałem odinstalowac ten błędny sterownik i musiałem użyć specjalnie programu do usunięcia go. Prosze szybko o help :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...